Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru galvanostegie

galvanostegie sf [At: LTR / Pl: ~ii / E: fr galvanostégie] Depunere pe cale electrolitică a unui strat metalic pe un obiect de metal pentru protejarea sau înfrumusețarea acestuia.
GALVANOSTEGÍE s. f. Procedeu tehnic de depunere pe cale electrolitică a unui strat metalic aderent pe un obiect metalic, împotriva coroziunii sau în scop decorativ. – Din fr. galvanostégie.
GALVANOSTEGÍE s. f. Procedeu tehnic de depunere pe cale electrolitică a unui strat aderent pe un obiect metalic, în scopul protejării sau înfrumusețării acestuia. – Din fr. galvanostégie.
GALVANOSTEGÍE, galvanostegii, s. f. Acoperire a unor obiecte metalice cu un strat subțire din alt metal, cu ajutorul electrolizei. V. aurire, argintare, cromare, nichelare.
GALVANOSTEGÍE, galvanostegii, s. f. Acoperire a unor obiecte metalice cu un strat subțire din alt metal, depus prin electroliză. – Fr. galvanostégie.
!galvanostegíe (-nos-te-/-no-ste-) s. f., art. galvanostegía, g.-d. galvanostegíi, art. galvanostegíei
galvanostegíe s. f. (sil. mf. -ste-), art. galvanostegía, g.-d. galvanostegíi, art. galvanostegíei
GALVANOSTEGÍE s.f. Acoperire pe cale electrolitică a unor obiecte de metal cu un strat subțire dintr-un alt metal. [Gen. -iei. / cf. fr. galvanostégie].
GALVANOSTEGÍE s. f. acoperire pe cale electrolitică a unor obiecte de metal cu un strat subțire dintr-un alt metal. (< fr. galvanostégie)
GALVANOSTEGÍE ~i f. Acoperire, prin depunere electrolitică, a unui obiect metalic cu un strat subțire de material protector. /<fr. galvanostégie

Galvanostegie dex online | sinonim

Galvanostegie definitie

Intrare: galvanostegie
galvanostegie substantiv feminin (numai) singular
  • silabisire: -nos-te-, -no-ste-