Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru gabar─â

gabar─â sf [At: COSTINESCU / Pl: ~re / E: fr gabare, it gabarra] 1 Nav─â pentru ├«nc─ârcat ╚Öi desc─ârcat vapoarele care nu pot acosta ├«n raza portului sau pentru transportul pietrei la lucr─ârile de construc╚Ťii hidraulice. 2 Ambarca╚Ťiune mare de lemn, cu p├ónze sau rame, folosit─â ├«n trecut la transportul m─ârfurilor.
GAB├üR─é, gabare, s. f. Ambarca╚Ťiune mare, servind, de obicei, la transbordarea pe punte a unor materiale ori m─ârfuri de pe o nav─â care nu poate acosta ├«n raza portului. ÔÇô Din fr. gabare, it. gabarra.
GAB├üR─é, gabare, s. f. Nav─â sau ambarca╚Ťie mare, servind, de obicei, la transbordarea pe punte a unor materiale de pe o nav─â care nu poate acosta ├«n raza portului. ÔÇô Din fr. gabare, it. gabarra.
GAB├üR─é, gabare, s. f. Nav─â de lemn sau de metal cu care se transport─â piatra la lucr─ârile de construc╚Ťii hidraulice executate ├«n albia r├«urilor sau ├«n mare.
gabáră s. f., g.-d. art. gabárei; pl. gabáre
gabáră s. f., g.-d. art. gabárei; pl. gabáre
GAB├üR─é s.f. (Mar.) Ambarca╚Ťie cu fundul plat, care serve╚Öte la transportul pietrei pentru construc╚Ťiile hidraulice sau ca platform─â plutitoare pentru instalarea unor macarale. ÔÖŽ Ambarca╚Ťie mare de lemn cu p├ónze sau cu rame, folosit─â ├«n trecut pentru transportul m─ârfurilor. [Cf. fr. gabare, it. gabarra].
GAB├üR─é s. f. 1. ambarca╚Ťie mare de lemn cu vele, folosit─â ├«n trecut, pentru transportul m─ârfurilor. 2. nav─â cu fundul plat, la transportul pietrei de construc╚Ťii. (< fr. gabare, it. gabarra)
GAB├üR─é ~e f. 1) Nav─â folosit─â la transportarea materialelor de construc╚Ťie. 2) (├«n trecut) Ambarca╚Ťie mare cu care se transportau m─ârfuri. /<fr. gabare, it. gabarra

Gabar─â dex online | sinonim

Gabar─â definitie

Intrare: gabar─â
gabar─â substantiv feminin