Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru furnir

FURN├ŹR, (2) furnire, s. n. 1. Foaie sub╚Ťire de lemn care serve╚Öte la fabricarea placajelor, a panelelor, ├«n industria mobilei etc. 2. Sortiment de furnir (1). ÔÇô Din germ. Furnier.
FURN├ŹR, furnire, s. n. Foaie sub╚Ťire de lemn care serve╚Öte la fabricarea placajelor, a panelelor, ├«n industria mobilei etc. ÔÇô Din germ. Furnier.
FURN├ŹR s. n. Foaie sub╚Ťire de lemn de obicei de calitate superioar─â, care serve╚Öte la fabricarea placajelor, se aplic─â pe lemnul prelucrat pentru fabricarea mobilelor etc.
furn├şr s. n.; (sorturi) pl. furn├şre
furn├şr s. n., pl. furn├şre
FURN├ŹR s.n. Plac─â sub╚Ťire de lemn de esen╚Ť─â superioar─â care se aplic─â pe lemnul prelucrat pentru a-l ├«nfrumuse╚Ťa. [Pl. -re, -ruri. / < germ. Furnier].
FURN├ŹR s. n. plac─â sub╚Ťire de lemn de esen╚Ť─â superioar─â, pentru mobil─â. (< germ. Furnier)
FURN├ŹR ~e n. Plac─â sub╚Ťire de lemn care se folose╚Öte ├«n industria mobilei la fabricarea placajului, a panelelor etc.). /<germ. Furnier
FURN├ŹR (< germ.) s. n. Foaie sub╚Ťire (0,2-6 mm) de lemn de calitate superioar─â, folosit─â ├«n industria mobilei la acoperirea p─âr╚Ťilor din lemn de calitate mai slab─â sau ca semifabricat pentru placaje ╚Öi panele.

Furnir dex online | sinonim

Furnir definitie

Intrare: furnir (pl. furnire)
furnir pl. furnire substantiv neutru
Intrare: furnir (pl. furniruri)
furnir pl. furniruri