Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru fumagină

FUMAGÍNĂ, fumagine, s. f. Boală a unor arbori de pădure, a viței-de-vie și a unor pomi fructiferi provocată de o ciupercă din clasa ascomicetelor și manifestată ca un înveliș negru, prăfos, asemănător cu funinginea, care apare pe părțile atacate. – Din fr. fumagine.
FUMAGÍNĂ, fumagine, s. f. Boală a unor arbori de pădure, a viței de vie și a unor pomi fructiferi provocată de o ciupercă din clasa ascomicetelor și manifestată ca un înveliș negru, prăfos, asemănător cu funinginea, care apare pe părțile atacate. – Din fr. fumagine.
fumagínă s. f., g.-d. art. fumagínei; pl. fumagíne
fumagínă s. f., g.-d. art. fumagínei; pl. fumagíne
FUMAGÍNĂ s.f. Boală a unor arbori de pădure, a viței de vie și a unor pomi fructiferi datorată unei ciuperci și care se manifestă prin apariția unor pete negre, prăfoase pe organele atacate. [< fr. fumagine].
FUMAGÍNĂ s. f. boală criptogamică a unor arbori de pădure, a viței de vie și a unor pomi fructiferi, care se manifestă prin apariția unor pete negre, prăfoase pe frunze. (< fr. fumagine)
FUMAGÍNĂ ~e f. Boală a plantelor cauzată de o ciupercă parazită, care se manifestă prin depuneri de culoare neagră pe locurile atacate. /<fr. fumagine

fumagină definitie

fumagină dex

Intrare: fumagină
fumagină substantiv feminin