Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru fumagin─â

FUMAG├ŹN─é, fumagine, s. f. Boal─â a unor arbori de p─âdure, a vi╚Ťei-de-vie ╚Öi a unor pomi fructiferi provocat─â de o ciuperc─â din clasa ascomicetelor ╚Öi manifestat─â ca un ├«nveli╚Ö negru, pr─âfos, asem─ân─âtor cu funinginea, care apare pe p─âr╚Ťile atacate. ÔÇô Din fr. fumagine.
FUMAG├ŹN─é, fumagine, s. f. Boal─â a unor arbori de p─âdure, a vi╚Ťei de vie ╚Öi a unor pomi fructiferi provocat─â de o ciuperc─â din clasa ascomicetelor ╚Öi manifestat─â ca un ├«nveli╚Ö negru, pr─âfos, asem─ân─âtor cu funinginea, care apare pe p─âr╚Ťile atacate. ÔÇô Din fr. fumagine.
fumag├şn─â s. f., g.-d. art. fumag├şnei; pl. fumag├şne
fumag├şn─â s. f., g.-d. art. fumag├şnei; pl. fumag├şne
FUMAG├ŹN─é s.f. Boal─â a unor arbori de p─âdure, a vi╚Ťei de vie ╚Öi a unor pomi fructiferi datorat─â unei ciuperci ╚Öi care se manifest─â prin apari╚Ťia unor pete negre, pr─âfoase pe organele atacate. [< fr. fumagine].
FUMAG├ŹN─é s. f. boal─â criptogamic─â a unor arbori de p─âdure, a vi╚Ťei de vie ╚Öi a unor pomi fructiferi, care se manifest─â prin apari╚Ťia unor pete negre, pr─âfoase pe frunze. (< fr. fumagine)
FUMAG├ŹN─é ~e f. Boal─â a plantelor cauzat─â de o ciuperc─â parazit─â, care se manifest─â prin depuneri de culoare neagr─â pe locurile atacate. /<fr. fumagine

Fumagin─â dex online | sinonim

Fumagin─â definitie

Intrare: fumagin─â
fumagin─â substantiv feminin