Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

11 defini╚Ťii pentru fulminat

FULMIN├üT, fulmina╚Ťi, s. m. Sare a acidului fulminic. ÔŚŐ Fulminat de mercur = sare de mercur a acidului fulminic, exploziv detonant, foarte toxic, care se prezint─â sub forma unui praf cenu╚Öiu, cu gust metalic. ÔÇô Din fr. fulminate.
FULMIN├üT, fulmina╚Ťi, s. m. Sare a acidului fulminic. ÔÖŽ Fulminat de mercur = sare de mercur a acidului fulminic, exploziv detonat, foarte otr─âvitor, care se prezint─â sub forma unui praf cenu╚Öiu, cu gust metalic. ÔÇô Din fr. fulminate.
FULMINÁT s. n. (Mai ales în expr.) Fulminat de mercur = exploziv detonant, otrăvitor, care se prezintă sub forma unui praf cenușiu cu gust metalic și care este folosit în capse și amorse.
fulmin├ít s. m., pl. fulmin├í╚Ťi
fulmin├ít s. m., pl. fulmin├í╚Ťi
FULMIN├üT s.m. Sare a acidului fulminic. ÔŚŐ Fulminat de mercur = substan╚Ť─â exploziv─â de forma unei pulberi cenu╚Öii cu gust metalic, foarte otr─âvitoare. [< fr. fulminate].
FULMIN├ü vb. I. intr. (fig.) a profera amenin╚Ť─âri. II. tr. a vorbi vehement. (< fr. fulminer)
FULMIN├üT s. m. sare a acidului fulminic. ÔÖŽ ~ de mercur = sare de mercur a acidului fulminic, pulbere toxic─â. (< fr. fulminate)
FULMIN├üT ~╚Ťi m. Sare a acidului fulminic. ÔŚŐ ~ de mercur exploziv sub form─â de praf cenu╚Öiu, foarte otr─âvitor. /<fr. fulminate
fulminat n. sare produs─â prin combinarea acidului fulminic cu o baz─â.
*fulmin├ít n. (d. fulminant). Chim. Sare produs─â pin combina╚Ťiunea acidulu─ş fulminic cu o baz─â: fulminatu de mercur serve╚Öte la fabricarea capselor.

Fulminat dex online | sinonim

Fulminat definitie

Intrare: fulminat
fulminat substantiv masculin
Intrare: fulmina
fulmina verb grupa I conjugarea a II-a