Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru fructifica╚Ťie

FRUCTIFIC├ü╚ÜIE, fructifica╚Ťii, s. f. 1. Fructificare. ÔÖŽ Proprietate a plantelor de a produce fructe; proprietate a pomilor fructiferi ╚Öi a vi╚Ťei-de-vie de a da l─âstari fertili. 2. Totalitatea organelor reproduc─âtoare la criptogame. 3. Perioad─â ├«n care se formeaz─â fructele. ÔÇô Din fr. fructification.
FRUCTIFIC├ü╚ÜIE, fructifica╚Ťii, s. f. 1. Fructificare. ÔÖŽ Proprietate a plantelor de a produce fructe; proprietate a pomilor fructiferi ╚Öi a vi╚Ťei de vie de a da l─âstari fertili. 2. Totalitatea organelor reproduc─âtoare la criptogame. 3. Perioad─â ├«n care se formeaz─â fructele. ÔÇô Din fr. fructification.
fructific├í╚Ťie (-╚Ťi-e) s. f., art. fructific├í╚Ťia (-╚Ťi-a), g.-d. art. fructific├í╚Ťiei; pl. fructific├í╚Ťii, art. fructific├í╚Ťiile (-╚Ťi-i-)
fructific├í╚Ťie s. f. (sil. -╚Ťi-e), art. fructific├í╚Ťia (sil. -╚Ťi-a), g.-d. art. fructific├í╚Ťiei; pl. fructific├í╚Ťii, art. fructific├í╚Ťiile (sil. -╚Ťi-i-)
FRUCTIFICÁȚIE s. (BOT.) fructificare. (~ a unei plante.)
FRUCTIFIC├ü╚ÜIE s.f. Fructificare. ÔÖŽ Proprietate a plantelor de a produce fructe; (p. restr.) proprietate a pomilor ╚Öi a vi╚Ťei de vie de a da l─âstari fertili. ÔÖŽ Perioada ├«n care se formeaz─â fructele. [Gen. -iei. / cf. fr. fructification].
FRUCTIFIC├ü╚ÜIE s. f. 1. proprietate a plantelor de a produce fructe; proprietate a pomilor ╚Öi a vi╚Ťei de vie de a da l─âstari fertili. 2. totalitatea organelor reproduc─âtoare la criptogame. 3. perioad─â ├«n care se formeaz─â fructele. (< fr. fructification, lat. fructificatio)
FRUCTIFIC├ü╚ÜIE ~i f. 1) v. A FRUCTIFICA. 2) Proprietate a plantelor de a face fructe. 3) Faz─â de formare a fructelor. [Art. fructifica╚Ťia; G.-D. fructifica╚Ťiei; Sil. -╚Ťi-e] /<fr. fructification

Fructifica╚Ťie dex online | sinonim

Fructifica╚Ťie definitie

Intrare: fructifica╚Ťie
fructifica╚Ťie substantiv feminin
  • silabisire: -╚Ťi-e