Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru frotiu

FROTÍU, frotiuri, s. n. 1. Picătură de sânge, suspensie de microbi etc. întinse în strat subțire și omogen pe o lamă de sticlă pentru a putea fi examinate la microscop. 2. (Pict.) Strat subțire de culoare care lasă să se vadă în transparență firele pânzei. – Din fr. frottis.
FROTÍU, frotiuri, s. n. 1. Picătură de sânge, suspensie de microbi etc. întinse în strat subțire și omogen pe o lamă de sticlă pentru a fi examinate la microscop. 2. (Pict.) Strat subțire de culoare care lasă să se vadă în transparență firele pânzei. – Din fr. frottis.
FROTÍU, frotiuri, s. n. Picătură de sînge sau de alt produs secretat de un organ, întinsă pe o lamă, pentru a fi examinată microscopic.
frotíu s. n., art. frotíul; pl. frotíuri
frotíu s. n., art. frotíul; pl. frotíi
FROTÍU s.n. Preparat întins pe o lamă pentru a fi cercetat la microscop. [Var. froti s.n. / < fr. frottis].
FROTÍU s. n. 1. preparat întins pe o lamă pentru a fi cercetat la microscop. 2. (pict.) strat subțire de culoare, care lasă să se vadă în transparență firele pânzei. (< fr. frottis)
FROTÍU ~i n. Picătură de sânge sau de altă substanță întinsă în strat subțire pe o placă de sticlă pentru a putea fi cercetată la microscop. [Sil. fro-tiu] /<fr. frottis

frotiu definitie

frotiu dex

Intrare: frotiu
frotiu