Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru frotiu

FROT├ŹU, frotiuri, s. n. 1. Pic─âtur─â de s├ónge, suspensie de microbi etc. ├«ntinse ├«n strat sub╚Ťire ╚Öi omogen pe o lam─â de sticl─â pentru a putea fi examinate la microscop. 2. (Pict.) Strat sub╚Ťire de culoare care las─â s─â se vad─â ├«n transparen╚Ť─â firele p├ónzei. ÔÇô Din fr. frottis.
FROT├ŹU, frotiuri, s. n. 1. Pic─âtur─â de s├ónge, suspensie de microbi etc. ├«ntinse ├«n strat sub╚Ťire ╚Öi omogen pe o lam─â de sticl─â pentru a fi examinate la microscop. 2. (Pict.) Strat sub╚Ťire de culoare care las─â s─â se vad─â ├«n transparen╚Ť─â firele p├ónzei. ÔÇô Din fr. frottis.
FROT├ŹU, frotiuri, s. n. Pic─âtur─â de s├«nge sau de alt produs secretat de un organ, ├«ntins─â pe o lam─â, pentru a fi examinat─â microscopic.
frot├şu s. n., art. frot├şul; pl. frot├şuri
frot├şu s. n., art. frot├şul; pl. frot├şi
FROT├ŹU s.n. Preparat ├«ntins pe o lam─â pentru a fi cercetat la microscop. [Var. froti s.n. / < fr. frottis].
FROT├ŹU s. n. 1. preparat ├«ntins pe o lam─â pentru a fi cercetat la microscop. 2. (pict.) strat sub╚Ťire de culoare, care las─â s─â se vad─â ├«n transparen╚Ť─â firele p├ónzei. (< fr. frottis)
FROT├ŹU ~i n. Pic─âtur─â de s├ónge sau de alt─â substan╚Ť─â ├«ntins─â ├«n strat sub╚Ťire pe o plac─â de sticl─â pentru a putea fi cercetat─â la microscop. [Sil. fro-tiu] /<fr. frottis

Frotiu dex online | sinonim

Frotiu definitie