Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru fraht

FRAHT, frahturi, s. n. 1. Document comercial care însoțește o încărcătură sau o marfă transportată pe căile ferate sau aeriene și în care se menționează mărfurile, expeditorul și destinatarul, stația de destinație și taxele respective; scrisoare de trăsură. 2. Taxă plătită pentru transportul de mărfuri (pe căile ferate sau aeriene). – Din germ. Fracht.
FRAHT, frahturi, s. n. 1. Document comercial care însoțește o încărcătură sau o marfă transportată pe calea ferată și în care se menționează mărfurile, expeditorul și destinatarul, stația de destinație și taxele respective; scrisoare de trăsură. 2. Sumă, taxă etc. plătite pentru transport de mărfuri (pe calea ferată). – Din germ. Fracht.
FRAHT, frahturi, s. n. 1. Document de transport care însoțește o încărcătură sau o marfă transportată; scrisoare de trăsură. 2. Sumă, taxă plătită pentru un transport.
fraht s. n., pl. fráhturi
fraht s. n., pl. fráhturi
FRAHT s. (EC., FIN.) scrisoare de trăsură.
FRAHT s.n. 1. Document în care se înscriu mărfurile transportate pe calea ferată și taxele de transport; scrisoare de trăsură. 2. Taxă plătită pentru un transport. [Var. fract s.n. / < germ. Fracht].
FRAHT s. n. 1. document în care se înscriu mărfurile transportate pe calea ferată și taxele de transport; scrisoare de trăsură. 2. taxă pentru un transport. (< germ. Fracht)
fraht (fráhturi), s. n. – Document comercial, scrisoare de trăsură. Germ. Fracht(brief), din oland. vrecht „preț de transport”, cf. fr. fret, rus. fracht.
FRAHT ~uri n. 1) Document comercial care însoțește o marfă transportată pe calea ferată; scrisoare de trăsură. 2) Taxă plătită pentru un transport de mărfuri (pe calea ferată). /<germ. Fracht
fraht n. buletin de transport. [Nemț. FRACHT].
*fraht, V. fract.
FRAHT s. (EC.) scrisoare de trăsură.

fraht definitie

fraht dex

Intrare: fraht
fraht substantiv neutru