Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru fraht

FRAHT, frahturi, s. n. 1. Document comercial care ├«nso╚Ťe╚Öte o ├«nc─ârc─âtur─â sau o marf─â transportat─â pe c─âile ferate sau aeriene ╚Öi ├«n care se men╚Ťioneaz─â m─ârfurile, expeditorul ╚Öi destinatarul, sta╚Ťia de destina╚Ťie ╚Öi taxele respective; scrisoare de tr─âsur─â. 2. Tax─â pl─âtit─â pentru transportul de m─ârfuri (pe c─âile ferate sau aeriene). ÔÇô Din germ. Fracht.
FRAHT, frahturi, s. n. 1. Document comercial care ├«nso╚Ťe╚Öte o ├«nc─ârc─âtur─â sau o marf─â transportat─â pe calea ferat─â ╚Öi ├«n care se men╚Ťioneaz─â m─ârfurile, expeditorul ╚Öi destinatarul, sta╚Ťia de destina╚Ťie ╚Öi taxele respective; scrisoare de tr─âsur─â. 2. Sum─â, tax─â etc. pl─âtite pentru transport de m─ârfuri (pe calea ferat─â). ÔÇô Din germ. Fracht.
FRAHT, frahturi, s. n. 1. Document de transport care ├«nso╚Ťe╚Öte o ├«nc─ârc─âtur─â sau o marf─â transportat─â; scrisoare de tr─âsur─â. 2. Sum─â, tax─â pl─âtit─â pentru un transport.
fraht s. n., pl. fráhturi
fraht s. n., pl. fráhturi
FRAHT s. (EC., FIN.) scrisoare de tr─âsur─â.
FRAHT s.n. 1. Document în care se înscriu mărfurile transportate pe calea ferată și taxele de transport; scrisoare de trăsură. 2. Taxă plătită pentru un transport. [Var. fract s.n. / < germ. Fracht].
FRAHT s. n. 1. document în care se înscriu mărfurile transportate pe calea ferată și taxele de transport; scrisoare de trăsură. 2. taxă pentru un transport. (< germ. Fracht)
fraht (fr├íhturi), s. n. ÔÇô Document comercial, scrisoare de tr─âsur─â. Germ. Fracht(brief), din oland. vrecht ÔÇ×pre╚Ť de transportÔÇŁ, cf. fr. fret, rus. fracht.
FRAHT ~uri n. 1) Document comercial care ├«nso╚Ťe╚Öte o marf─â transportat─â pe calea ferat─â; scrisoare de tr─âsur─â. 2) Tax─â pl─âtit─â pentru un transport de m─ârfuri (pe calea ferat─â). /<germ. Fracht
fraht n. buletin de transport. [Nem╚Ť. FRACHT].
*fraht, V. fract.
FRAHT s. (EC.) scrisoare de tr─âsur─â.

Fraht dex online | sinonim

Fraht definitie

Intrare: fraht
fraht substantiv neutru