Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru fracționism

FRACȚIONÍSM s. n. Acțiune dusă de o fracțiune (2). [Pr.: -ți-o-] – Fracțiune + suf. -ism. Cf. (pt. sens) rus. fraktionnost’.
FRACȚIONÍSM s. n. Acțiune dusă de o fracțiune (2). [Pr.: -ți-o-] – Fracțiune + suf. -ism. Cf. (pt. sens) rus. fraktionnost’.
FRACȚIONÍSM s. n. Acțiune dusă de o grupare oportunistă care se rupe de conducerea unui partid și se organizează împotriva liniei politice stabilite de acesta, cu scopul de a-i slăbi unitatea de voință și de luptă. Cine alunecă pe drumul fracționismului și al politicii de grup, acela țintește în însăși inima partidului, acela vrea să-l lipsească de forța și tăria sa. SCÎNTEIA, 1952, nr. 2533. – Pronunțat: -ți-o-.
fracționísm (-ți-o-) s. n.
fracționísm s. n. (sil. -ți-o-)
FRACȚIONÍSM s.n. Acțiunea unei grupări care se rupe de partidul din care a făcut parte, adoptând o linie politică diferită, uneori direct opusă liniei acestuia. [< fr. fractionnisme].
FRACȚIONÍSM s. n. acțiune desfășurată de o fracțiune (2). (< fr. fractionnisme)
FRACȚIONÍSM n. Activitate a unei grupări rupte dintr-un partid, care diferă în mod radical de linia politică a partidului din care a făcut parte. /fracțiune + suf. ~ism

Fracționism dex online | sinonim

Fracționism definitie

Intrare: fracționism
fracționism substantiv neutru
  • silabisire: -ți-o-