foxterier definitie

10 definiții pentru foxterier

FOXTERIÉR, foxterieri, s. m. Rasă de câini de casă, rezistenți și iuți, cu urechi scurte, cu picioare drepte, buni vânători de animale din vizuini; fox. [Pr.: -ri-er] – Din fr. foxterrier.
FOXTERIÉR, foxterieri, s. m. Rasă de câini de casă, rezistenți și iuți, cu urechi scurte, cu picioare drepte, buni vânători de animale mici care trăiesc în vizuini; fox. [Pr.: -ri-er] – Din fr. foxterrier.
FOXTERIÉR, foxterieri, s. m. Soi de cîine de casă rezistent și iute, cu urechi scurte și cu picioare drepte, bun șoricar.
foxteriér (-ri-er) s. m., pl. foxteriéri
foxteriér s. m. (sil. -ri-er), pl. foxteriéri
FOXTERIÉR s. (ZOOL.) fox. (Latră un ~.)
FOXTERIÉR s.m. Câine de casă, puternic, cu urechile scurte și cu picioarele drepte, bun vânător de șoareci; fox. [Pron. -ri-er. / < fr. fox-terrier].
FOXTERIÉR s. m. câine de casă, puternic și iute, cu urechile scurte și cu picioarele drepte, bun vânător de vulpi; fox. (< fr. fox-terrier)
FOXTERIÉR ~i m. 1) Rasă de câini de talie mică, cu botul gros și cu urechile scurte, folosiți la vânatul animalelor mici care trăiesc în vizuini (bursuci, vulpi etc.). 2) Câine din aceasta rasă. [Sil. -ri-er] /<fr. foxterrier
FOXTERIER s. (ZOOL.) fox. (Latră un ~.)

foxterier dex

Intrare: foxterier
foxterier substantiv masculin
  • silabisire: -ri-er