Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru fotomontaj

FOTOMONTÁJ, fotomontaje, s. n. 1. Ansamblu de fotografii și de fragmente de fotografii reunite cu scopul de a obține un nou clișeu fotografic. 2. Montaj de fotografii cu tematică unitară, expuse pe unul sau mai multe panouri. – Din fr. photomontage.
FOTOMONTÁJ, fotomontaje, s. n. 1. Ansamblu de fotografii și de fragmente de fotografii reunite cu scopul de a obține un nou clișeu fotografic. 2. Mijloc de agitație vizuală care constă dintr-o serie de fotografii și de ilustrații aranjate pe un panou, spre a ilustra un subiect sau o problemă. – Din fr. photomontage.
FOTOMONTÁJ, fotomontaje, s. n. Ansamblu de fotografii și ilustrații aranjate pe un panou, spre a ilustra un subiect sau o problemă. S-au confecționat lozinci și fotomontaje cu aspecte de la întîlnirile sportive din țara noastră și din U.R.S.S. SCÎNTEIA, 1954, nr. 2867.
fotomontáj s. n., pl. fotomontáje
fotomontáj s. n., pl. fotomontáje
FOTOMONTÁJ s.n. 1. Mijloc de agitație vizuală constând dintr-o serie de fotografii pe un panou și ilustrând un subiect, o problemă etc. 2. Asamblarea mai multor fotografii sau fragmente de fotografii pentru a obține un clișeu fotografic. [< rus. fotomontaj, fr. photomontage].
FOTOMONTÁJ s. n. 1. mijloc de agitație vizuală constând dintr-o serie de fotografii pe un panou și ilustrând o anumită temă. 2. asamblare a mai multor fotografii pentru a obține un clișeu fotografic. (< rus. fotomontaj, fr. photomontage)
FOTOMONTÁJ ~e n. Grup tematic de fotografii, aranjat spre vizionare. /<fr. photomontage, rus. fotomontaj

fotomontaj definitie

fotomontaj dex

Intrare: fotomontaj
fotomontaj substantiv neutru