fotoluminescență definitie

9 definiții pentru fotoluminescență

FOTOLUMINESCÉNȚĂ, fotoluminescențe, s. f. (Fiz.) Denumire comună dată fluorescenței, fosforescenței și altor fenomene asemănătoare, în care se produce o emisiune de lumină prin iluminarea prealabilă a substanței emițătoare sau prin iradierea ei cu radiații ultraviolete ori cu raze X. [Var.: fotoluminiscénță] – Din fr. photoluminescence.
FOTOLUMINISCÉNȚĂ s. f. v. fotoluminescență.
FOTOLUMINESCÉNȚĂ, fotoluminescențe, s. f. (Fiz.) Denumire comună dată fluorescenței, fosforescenței și altor fenomene asemănătoare, în care se produce o emisiune de lumină prin iluminarea prealabilă a substanței emițătoare sau prin iradierea ei cu radiații ultraviolete ori cu raze X. – Din fr. photoluminescence.
FOTOLUMINESCÉNȚĂ, fotoluminescențe, s. f. (Fiz.) Denumire comună dată fluorescenței, fosforescenței și altor fenomene asemănătoare.
!fotoluminescénță/fotoluminiscénță s. f., g.-d. art. fotoluminescénței/fotoluminiscénței; pl. fotoluminescénțe/fotoluminiscénțe
fotoluminescénță s. f. → luminescență
FOTOLUMINESCÉNȚĂ s.f. Denumire comună a fluorescenței, a fosforescenței și a altor fenomene asemănătoare. [Cf. fr. photoluminescence].
FOTOLUMINESCÉNȚĂ s. f. denumire comună a fluorescenței și fosforescenței substanțelor luminescente. (< fr. photoluminescence)
FOTOLUMINESCÉNȚĂ ~e f. Fenomen caracterizat printr-o emisie de lumină, datorită iluminării sau iradierii unor substanțe cu raze ultraviolete. /<fr. photoluminescence

fotoluminescență dex

Intrare: fotoluminescență
fotoluminescență
fotoluminiscență