Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru fotogrammetrie

FOTOGRAMMETR├ŹE s. f. Ramur─â a topografiei care studiaz─â principiile, metodele ╚Öi procedeele de determinare a formei ╚Öi a dimensiunilor obiectelor pe baza fotogramelor. ÔÇô Din fr. photogramm├ętrie.
FOTOGRAMMETR├ŹE s. f. Ramur─â a topografiei care se ocup─â cu studierea principiilor, metodelor ╚Öi procedeelor de determinare a formei ╚Öi a dimensiunilor obiectelor pe baza fotogramelor. ÔÇô Din fr. photogramm├ętrie.
FOTOGRAMMETR├ŹE s. f. Ramur─â a cartografiei care se ocup─â cu ridicarea planurilor ╚Öi a h─âr╚Ťilor cu ajutorul fotogramelor.
fotogrammetr├şe (-to-gram-me-tri-) s. f., art. fotogrammetr├şa, g.-d. fotogrammetr├şi, art. fotogrammetr├şei
fotogrammetr├şe s. f. (sil. -gram-, -tri-), art. fotogrammetr├şa, g.-d. fotogrammetr├şi, art. fotogrammetr├şei
FOTOGRAMMETR├ŹE s.f. Ramur─â a topografiei care se ocup─â cu ridicarea planurilor ╚Öi a h─âr╚Ťilor pe baza fotogramelor; fototopografie. [Gen. -iei. / < fr. photogramm├ętrie, cf. gr. phos ÔÇô lumin─â, gramma ÔÇô scriere, metron ÔÇô m─âsur─â].
FOTOGRAMMETR├ŹE s. f. ramur─â a topografiei care se ocup─â cu ridicarea planurilor ╚Öi a h─âr╚Ťilor pe baza fotogramelor. (< fr. photogramm├ętrie)
FOTOGRAMMETR├ŹE f. Ramur─â a topografiei care se ocup─â cu m─âsurarea dimensiunilor ╚Öi formei obiectelor de pe teren cu ajutorul fotogramelor ├«n vederea ├«ntocmirii h─âr╚Ťilor ╚Öi ridic─ârii planurilor. [Art. fotogrammetria; G.-D. fotogrammetriei; Sil. -tri-e] /<fr. photogramm├ętrie
fotogrammetr├şe s. f. 1964 Stabilirea dimensiunii obiectelor prin m─âsurarea perspectivei lor, a╚Öa cum apare ├«n fotograme v. fotogrammetric (din fr. photogramm├ętrie; DEX, DN3)

Fotogrammetrie dex online | sinonim

Fotogrammetrie definitie

Intrare: fotogrammetrie
fotogrammetrie substantiv feminin
  • silabisire: -gram-, -tri-