Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru fotogrammetrie

FOTOGRAMMETRÍE s. f. Ramură a topografiei care studiază principiile, metodele și procedeele de determinare a formei și a dimensiunilor obiectelor pe baza fotogramelor. – Din fr. photogrammétrie.
FOTOGRAMMETRÍE s. f. Ramură a topografiei care se ocupă cu studierea principiilor, metodelor și procedeelor de determinare a formei și a dimensiunilor obiectelor pe baza fotogramelor. – Din fr. photogrammétrie.
FOTOGRAMMETRÍE s. f. Ramură a cartografiei care se ocupă cu ridicarea planurilor și a hărților cu ajutorul fotogramelor.
fotogrammetríe (-to-gram-me-tri-) s. f., art. fotogrammetría, g.-d. fotogrammetríi, art. fotogrammetríei
fotogrammetríe s. f. (sil. -gram-, -tri-), art. fotogrammetría, g.-d. fotogrammetríi, art. fotogrammetríei
FOTOGRAMMETRÍE s.f. Ramură a topografiei care se ocupă cu ridicarea planurilor și a hărților pe baza fotogramelor; fototopografie. [Gen. -iei. / < fr. photogrammétrie, cf. gr. phos – lumină, gramma – scriere, metron – măsură].
FOTOGRAMMETRÍE s. f. ramură a topografiei care se ocupă cu ridicarea planurilor și a hărților pe baza fotogramelor. (< fr. photogrammétrie)
FOTOGRAMMETRÍE f. Ramură a topografiei care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor și formei obiectelor de pe teren cu ajutorul fotogramelor în vederea întocmirii hărților și ridicării planurilor. [Art. fotogrammetria; G.-D. fotogrammetriei; Sil. -tri-e] /<fr. photogrammétrie
fotogrammetríe s. f. 1964 Stabilirea dimensiunii obiectelor prin măsurarea perspectivei lor, așa cum apare în fotograme v. fotogrammetric (din fr. photogrammétrie; DEX, DN3)

fotogrammetrie definitie

fotogrammetrie dex

Intrare: fotogrammetrie
fotogrammetrie substantiv feminin
  • silabisire: -gram-, -tri-