Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru fotoelement

FOTOELEMÉNT, fotoelemente, s. n. Dispozitiv semiconductor care transformă energia luminii incidente în energie electrică; pilă sau celulă fotovoltaică. – Din fr. photo-élément.
FOTOELEMÉNT, fotoelemente, s. n. Aparat care emite un curent electric de intensitate variabilă în raport cu lumina care cade pe el; pilă sau celulă fotovoltaică. – Din fr. photo-élément.
FOTOELEMÉNT, fotoelemente, s. n. Aparat care emite un curent electric de intensitate variabilă, după lumina care cade pe el; celulă fotoelectrică. La postul de emisiune, în locul microfonului din circuitul antenei, se intercalează un fotoelement. FIZICA 233.
fotoelemént s. n., pl. fotoeleménte
fotoelemént s. n., pl. fotoeleménte
FOTOELEMÉNT s. (FIZ.) fotopilă, celulă fotovoltaică, pilă fotovoltaică.
FOTOELEMÉNT s.n. 1. Sursă de curent electric, în care energia unei radiații luminoase este transformată în energie electrică. 2. Aparat foarte sensibil pentru măsurat intensitatea razelor ultraviolete. [Cf. fr. photoélément].
FOTOELEMÉNT s. n. element al unui circuit care transformă energia luminoasă în energie electrică; pilă (sau celulă) fotovoltaică; fotopilă. (< fr. photoélément)
FOTOELEMÉNT ~e n. Aparat fotoelectronic pentru transformarea energiei luminii în energie electrică. [Sil. -to-e-] /<fr. photo-élément
FOTOELEMENT s. (FIZ.) celulă fotovoltaică, pilă fotovoltaică.

fotoelement definitie

fotoelement dex

Intrare: fotoelement
fotoelement substantiv neutru