forfetare definitie

13 definiții pentru forfetare

FORFETÁR, -Ă, forfetari, -e, adj. (Despre tarife, taxe, impozite etc.) Care este dinainte stabilit la o sumă globală și invariabilă. – Din fr. forfaitaire.
FORFETÁR, -Ă, forfetari, -e, adj. (Despre tarife, taxe, impozite etc.) Care este dinainte stabilit la o sumă globală și invariabilă. – Din fr. forfaitaire.
FORFETÁR, -Ă, forfetari, -e, adj. (Despre tarifuri, taxe, impozite etc.) Care este dinainte fixat la o sumă globală și uniformă. Taxă anuală forfetară.
forfetár adj. m., pl. forfetári; f. forfetáră, pl. forfetáre
forfetá vb., ind. prez. 3 sg. forfeteáză
forfetár adj. m., pl. forfetári; f. sg. forfetáră, pl. forfetáre
forfetáre s. f., g.-d. art. forfetării
FORFETÁ vb. I. tr. A declara forfet; a se sustrage. [Cf. fr. forfaire].
FORFETÁR, -Ă adj. (Despre tarife, taxe etc.) Fixat dinainte la o sumă globală și uniformă; în paușal. [< fr. forfaitaire].
FORFETÁ vb. tr. a declara forfait; a se sustrage. (după fr. forfaire)
FORFETÁR, -Ă adj. (despre tarife, taxe, impozite etc.) fixat dinainte la o sumă globală și invariabilă; în paușal. (< fr. forfaitaire)
FORFETÁRE s. f. 1. impozit, taxă forfetară. 2. modalitate de finanțare a comerțului exterior care folosește combinat mai multe tehnici bancare bazate pe operații de scontare. (< forfeta)
FORFETÁR ~ă (~i, ~e) livr. rar (despre taxe, impozite, plăți) Care este fixat la o sumă globală și fixă. /<fr. forfaitaire

forfetare dex

Intrare: forfetar
forfetar adjectiv
Intrare: forfeta
forfeta verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: forfetare
forfetare substantiv feminin