Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

6 defini╚Ťii pentru fondu

FOND├Ü, fondu-uri, s. n. Procedeu cinematografic const├ónd din ├«ntunecarea continu─â a imaginii la sf├ór╚Öitul unui cadru sau din apari╚Ťia continu─â a imaginii din ├«ntuneric. [Pr.: f├Ád├╝] ÔÇô Din fr. fondu.
FOND├Ü, fonduuri, s. n. Procedeu cinematografic const├ónd din ├«ntunecarea continu─â a imaginii la sf├ór╚Öitul unui cadru sau din apari╚Ťia continu─â a imaginii din ├«ntuneric. [Pr.: -d├╝] ÔÇô Din fr. fondu.
*fondu (fr.) (procedeu cinematografic) [pron. f├Ád├╝] s. n., art. fondu-ul, pl. fondu-uri
FONDÚ s.n. (Cinem.) Procedeu cu ajutorul căruia o imagine poate să apară sau să dispară lent. [< fr. fondu].
FOND├Ü [/~D├ť] s. n. 1. (pict., fot.) diminuare progresiv─â a intensit─â╚Ťii culorii, imaginii. 2. efect cinematografic const├ónd ├«n apari╚Ťia sau dispari╚Ťia gradat─â a imaginii. ÔÖŽ ~ de sunet = semn de punctua╚Ťie cinematografic care marcheaz─â pe plan sonor trecerea de la o secven╚Ť─â la alta, de la un loc la altul etc., ├«n dispari╚Ťia treptat─â a sunetului. (< fr. fondu)
fondu s. n. (cinem.; cuv. fr.) Procedeu prin care o imagine apare sau dispare lent ÔŚŐ ÔÇ×Este pur ╚Öi simplu figura acestei fermec─âtoare f─âpturi, nu ├«n prim sau groplan, ci oarecum ├«n plan total c─âci este un portret imens care umple tot ecranul, ├«nt├ói ├«n stop-cadru, apoi topindu-se ├«n ┬źfondu┬╗ prelungit.ÔÇŁ R.lit. 26 II 76 p. 17 [pron. fond├╝] (LTR; DN3)

Fondu dex online | sinonim

Fondu definitie