Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

16 defini╚Ťii pentru fondant

FOND├üNT, -─é, fondan╚Ťi, -te, adj., s. m., s. f. 1. Adj. Care se moaie, care se tope╚Öte u╚Öor. 2. S. m. Substan╚Ť─â sau amestec de substan╚Ťe care se adaug─â la topirea unui amestec de materiale pentru a cobor├« punctul de topire al acestora sau pentru a separa impurit─â╚Ťile, form├ónd cu acestea o zgur─â la suprafa╚Ťa topiturii. 3. S. f. Bomboan─â preparat─â dintr-o umplutur─â moale cu nuc─â, zah─âr, diferite arome etc., acoperit─â cu o glazur─â asem─ân─âtoare cu ╚Öerbetul. ÔŚŐ (Adjectival) Bomboan─â fondant─â. 4. S. m. Medicament care ajut─â la reducerea unei inflama╚Ťii. ÔÇô Din fr. fondant.
FOND├üNT, -─é, fondan╚Ťi, -te, adj., subst. 1. Adj. Care se moaie, care se tope╚Öte u╚Öor. 2. S. m. Substan╚Ť─â sau amestec de substan╚Ťe care se adaug─â la topirea unui amestec de materiale pentru a cobor├« punctul de topire al acestora sau pentru a separa impurit─â╚Ťile, form├ónd cu acestea o zgur─â la suprafa╚Ťa topiturii. 3. S. f. Bomboan─â preparat─â dintr-o umplutur─â moale cu nuc─â, zah─âr, diferite arome etc., acoperit─â cu o glazur─â asem─ân─âtoare cu ╚Öerbetul. ÔŚŐ (Adjectival) Bomboan─â fondant─â. 4. S. m. Medicament care ajut─â la reducerea unei inflama╚Ťii. ÔÇô Din fr. fondant.
FOND├üNT1, fondante, s. n. Substan╚Ť─â care, ad─âugat─â altei substan╚Ťe sau unui amestec de substan╚Ťe, coboar─â punctul de topire al acestora sub punctul de topire al componen╚Ťilor.
FOND├üNT2, -─é, fondan╚Ťi, -te, adj. (├Än expr.) Bomboan─â fondant─â = bomboan─â preparat─â dintr-o compozi╚Ťie asem─ân─âtoare cu ╚Öerbetul ╚Öi umplut─â, uneori, cu diverse con╚Ťinuturi. Nu uit─â... s─â-mi ├«ntind─â cutia cu dou─â sute cincizeci de grame de bomboane fondante. PAS, Z. I 97. ÔŚŐ (Substantivat) Am cump─ârat o cutie de fondante.
fond├ínt1 adj. m., pl. fond├ín╚Ťi; f. fond├ínt─â, pl. fond├ínte
fond├ínt2 (substan╚Ť─â, medicament) s. m., pl. fond├ín╚Ťi
fondántă (bomboană) s. f., g.-d. art. fondántei; pl. fondánte
fond├ínt adj. m., pl. fond├ín╚Ťi; f. sg. fond├ínt─â, pl. fond├ínte
fond├ínt (substan╚Ť─â, medicament) s. m., pl. fond├ín╚Ťi
fondántă (bomboană) s. f., g.-d. art. fondántei; pl. fondánte
FOND├üNT s.m. 1. (Metal.) Substan╚Ť─â care formeaz─â ├«mpreun─â cu alt─â substan╚Ť─â un compus cu punctul de topire inferior punctului de topire al componen╚Ťilor. 2. Medicament care ajut─â la reducerea unei inflama╚Ťii. 3. ╚śerbet. // adj.f. Bomboan─â fondant─â (╚Öi s.f.) = bomboan─â f─âcut─â dintr-o compozi╚Ťie asem─ân─âtoare ╚Öerbetului ╚Öi umplut─â cu o compozi╚Ťie aromat─â. [< fr. fondant].
FOND├üNT, -─é I. adj. care se tope╚Öte (├«n gur─â). ÔÖŽ bomboan─â ~─â (╚Öi s. f.) = bomboan─â cu fondant (II, 3). II. s. m. 1. aditiv care formeaz─â ├«mpreun─â cu alt─â substan╚Ť─â un compus cu punctul de topire inferior punctului de topire al componen╚Ťilor. 2. medicament care ajut─â la reducerea unei inflama╚Ťii. 3. compozi╚Ťie aromatic─â asem─ân─âtoare ╚Öerbetului, rezultat─â prin fierberea unui amestec de zah─âr, ap─â ╚Öi glucoz─â, ca umplutur─â pentru bomboane etc. (< fr. fondant)
FOND├üNT ~╚Ťi m. Substan╚Ť─â care gr─âbe╚Öte topirea componen╚Ťilor dintr-un amestec sau serve╚Öte la separarea impurit─â╚Ťilor din el. /<fr. fondant
*fond├ínt─â f., pl. e (fr. fondant, care se tope╚Öte). Un fel de bomboane mo─ş ca ╚Öerbetu care se topesc ├«n gur─â.
FONDÁNT s.n. În gastronomie, pastă albă, moale și omogenă, din sirop de zahăr, colorată și aromatizată, folosită în bombonerie ca interior de bomboane, iar în cofetărie drept glazură pentru prăjituri; fr. fondant.
bomboan─â fondant─â expr. (adol., iron.) tip antipatic.

Fondant dex online | sinonim

Fondant definitie

Intrare: fondant (adj.)
fondant adjectiv
Intrare: fondant (s.m.)
fondant substantiv masculin