Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru folio

F├ôLIO, foliouri, s. n. 1. Format de h├órtie sau de carte ob╚Ťinut prin ├«ndoirea colii de h├órtie o singur─â dat─â. 2. Fil─â de registru, de carte sau de manuscris numerotat─â o singur─â dat─â, pe o singur─â fa╚Ť─â, pentru ambele pagini. [Pr.: -li-o] ÔÇô Din lat. [in]folio, fr. folio.
F├ôLIO s. n. 1. Format de h├órtie sau de carte ob╚Ťinut prin ├«ndoirea colii de h├órtie o singur─â dat─â. 2. Fil─â de registru, de carte sau de manuscris numerotat─â o singur─â dat─â, pe o singur─â fa╚Ť─â, pentru ambele pagini. [Pr.: -li-o] ÔÇô Din lat. [in]folio, fr. folio.
F├ôLIO s. n. Fil─â de registru, de carte sau de manuscris, numerotat─â o singur─â dat─â pentru ambele pagini. ÔÇô Pronun╚Ťat: -li-o.
f├│lio (format, fil─â) (-li-o) s. n., art. f├│lioul; pl. f├│liouri; abr. f/f.
f├│lio s. n. (sil. -li-o)
F├ôLIO s.n. 1. Foaie de h├órtie ├«ndoit─â o singur─â dat─â ╚Öi form├ónd o coal─â de format mare, numerotat─â pe o singur─â parte. V. in-folio. ÔÖŽ Num─âr al unei pagini. 2. Pelicul─â care, aplicat─â pe o h├órtie sub╚Ťire, serve╚Öte la imprimarea titlurilor pe copertele legate ├«n p├ónz─â sau piele. [Pron. -li-o. / < fr. folio, cf. it. foglio, lat. folium ÔÇô foaie].
F├ôLIO s. n. 1. foaie de h├órtie ├«ndoit─â o singur─â dat─â ╚Öi form├ónd o coal─â de format mare, numerotat─â pe o singur─â parte. ÔŚŐ num─âr al unei pagini. 2. pelicul─â care, aplicat─â pe o h├órtie sub╚Ťire, serve╚Öte la imprimarea titlurilor pe copertele legate ├«n p├ónz─â sau piele. (< fr. folio, lat. /in/folio)
F├ôLIO n. 1) Format de carte care se ob╚Ťine printr-o singur─â ├«ndoire a colii de h├órtie. 2) Suprafa╚Ť─â format─â din dou─â pagini al─âturate, numerotate o singur─â dat─â. [Sil. -li-o] /<lat. [in] folio, fr. folio
folio n. 1. foaie de carte sau registru, coprinzând recto și verso; 2. cifră scrisă în susul fiecărei foi. V. in-folio.
*f├│lio n., pl. tot a╚Öa sa┼ş foliur─ş (lat. folio, ablativu d. folium, foa─şe). Rar. Num─âr de pagin─â. V. in-folio.

Folio dex online | sinonim

Folio definitie

Intrare: folio
folio substantiv neutru
  • silabisire: fo-li-o