Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru fluxiune

FLUXI├ÜNE, fluxiuni, s. f. (Med.) Concentrare a s├óngelui sau a altor lichide ├«n anumite ╚Ťesuturi, din cauza unei inflama╚Ťii. ÔŚŐ Fluxiune periodic─â = numele unei boli de ochi la cai. [Pr.: -xi-u-] ÔÇô Din fr. fluxion.
FLUXI├ÜNE, fluxiuni, s. f. (Med.) Concentrare a s├óngelui sau a altor lichide ├«n anumite ╚Ťesuturi, din cauza unei inflama╚Ťii. Fluxiune periodic─â = numele unei boli de ochi la cai. [Pr.: -xi-u-] ÔÇô Din fr. fluxion.
fluxi├║ne (-xi-u-) s. f., g.-d. art. fluxi├║nii; pl. fluxi├║ni
fluxi├║ne s. f. (sil. -xi-u-), g.-d. art. fluxi├║nii; pl. fluxi├║ni
FLUXI├ÜNE s.f. Concentrare a s├óngelui sau a altor lichide ├«n anumite ╚Ťesuturi din cauza unei inflama╚Ťii. ÔŚŐ Fluxiune periodic─â = boal─â de ochi la cai. [Pron. -xi-u-. / < fr. fluxion, lat. fluxio].
FLUXI├ÜNE s. f. concentrare a s├óngelui sau a altor lichide ├«n anumite ╚Ťesuturi din cauza unei inflama╚Ťii. (< fr. fluxion, lat. fluxio)
fluxiune f. Med. 1. concentrarea lichidelor ├«ntrÔÇÖo parte a corpului; 2. umfl─âtura ╚Ťes─âturei celulare a fe╚Ťei: fluxiune de piept, pneumonie.
*fluxi├║ne f. (lat. fl├║xio, -├│nis, d. fl├║ere, fluxum, a curge). Med. Unflare dureroas─â cauzat─â de o acumulare de umor─ş or─ş de un abces ├«n vre-o parte a corpulu─ş. Fluxiune de pept, veche expresiune care ├«nseamn─â or─ş-ce inflama╚Ťiune a pl─âm├«nilor, cu o secre╚Ťiune de mucozit─â╚Ť─ş care se expectoreaz─â gre┼ş ╚Öi de multe or─ş cu s├«nge. Mat. Metoda fluxiunilor, o metod─â de calcul datorit─â lu─ş Newton ╚Öi ├«n care se consider─â or─ş-ce m─ârime finit─â ca produs─â de mi╚Öcare sa┼ş flux continu┼ş.

Fluxiune dex online | sinonim

Fluxiune definitie

Intrare: fluxiune
fluxiune substantiv feminin
  • silabisire: -xi-u-