Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru flogopit

FLOGOPÍT s. n. Mică magneziană asemănătoare cu biotitul, variat colorată, cu luciu sticlos și sidefiu, utilizată ca izolant termic și electric. – Din fr. phlogopite.
FLOGOPÍT s. n. Mică magneziană asemănătoare cu biotitul, variat colorată, cu luciu sticlos și sidefos, utilizată ca izolant termic și electric. – Din fr. phlogopite.
flogopít s. n.
flogopít s. n.
FLOGOPÍT s.n. (Geol.) Varietate de mică asemănătoare cu biotitul, de culoare galben-brună, cu luciu sticlos, folosită ca izolant termic și electric. [< fr. phlogopit].
FLOGOPÍT s. n. varietate de mică asemănătoare cu biotitul, galben-brună, cu luciu sticlos, izolant termic și electric. (< fr. phlogopit)
FLOGOPÍT (< fr.; {s} gr. phlogopos „ca focul”) s. n. Varietate de mică feromagneziană asemănătoare cu biotitul, galbenă-brună, uneori roșiatică, verzuie sau argintie, cu luciu sticlos-sidefos. Ia naștere în formațiunile metasomatice de contact și în pegmatitele care străbat calcare dolomitice sau alte roci magneziene sărace în silice și fier. Are aspect de agregate foioase, lamelare, solzoase. Utilizat ca izolant termic și electric.

flogopit definitie

flogopit dex

Intrare: flogopit
flogopit substantiv neutru