Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru fixism

fixism sn [At: RALEA, E. O. 55 / Pl: (rar) ~e / E: fr fixisme] (Blg) Concepție (astăzi abandonată) care consideră că speciile de plante și de animale au rămas invariabile în decursul istoriei pământului.
FIXÍSM s. n. Concepție biologică care neagă procesul evoluției lumii vii și care consideră că speciile de animale și de plante sunt invariabile în decursul întregii istorii a Pământului. – Din fr. fixisme.
FIXÍSM s. n. Concepție care neagă procesul evoluției lumii vii și care consideră că speciile de animale și de plante sunt invariabile în decursul întregii istorii a pământului. – Din fr. fixisme.
FIXÍSM s. n. Teorie biologică care susține că speciile animale și vegetale sînt invariabile.
fixísm s. n.
fixísm s. n.
FIXÍSM s.n. (Biol.) Concepție care consideră că speciile de plante și de animale sunt invariabile în decursul istoriei pământului. [< fr. fixisme].
FIXÍSM s. n. 1. concepție care neagă evoluția lumii vii, considerând că speciile de plante și de animale sunt invariabile. 2. teorie din sec. XIX potrivit căreia bazinele oceanice și blocurile continentale ar fi fost permanente și imobile de-a lungul trecutului geologic al Pământului. (< fr. fixisme)
FIXÍSM n. Teorie conform căreia flora și fauna pământului se mențin invariabile pe tot parcursul dezvoltării lor. /<fr. fixisme
FIXÍSM (< fr.) s. n. Concepție biologică conform căreia speciile de plante și animale nu au suferit nici o modificare de-a lungul timpului. A fost susținut de C. Linné, G. Cuvier, R. Owen ș.a. F. se opune evoluționismului, transformismului.

fixism definitie

fixism dex

Intrare: fixism
fixism substantiv neutru