Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru firnis

firnis sns [At: DEX / E: ger Firnis] Soluție făcută din ulei vegetal sau din rășini și oxizi metalici, folosită la prepararea vopselelor și a chitului sau drept grund pentru lemnărie.
FÍRNIS, firnisuri, s. n. Soluție făcută din ulei vegetal sau din rășini și oxizi metalici, folosită la prepararea vopselelor și a chitului sau drept grund pentru lemnărie. – Din germ. Firnis.
FÍRNIS s. n. Soluție făcută din ulei vegetal sau din rășini și oxizi metalici, folosită la prepararea vopselelor și a chitului sau drept grund pentru lemnărie. – Din germ. Firnis.
FIRNÍS s. n. Soluție preparată din ulei vegetal și oxizi metalici, folosită la prepararea vopselelor și a chitului sau drept grund pentru lemnărie.
fírnis s. n., pl. fírnisuri
fírnis s. n., pl. fírnisuri
FÍRNIS s.n. Soluție folosită ca grund în lemnărie sau la prepararea vopselelor, a chiturilor etc. [< germ. Firnis].
FÍRNIS s. n. soluție folosită ca grund în lemnărie sau la prepararea vopselelor, a chiturilor. (< germ. Firnis)
FÍRNIS n. Soluție din ulei vegetal și oxizi metalici, folosită ca liant la prepararea vopselelor, ca grund pentru lemnărie etc. /<germ. Firnis
FÍRNIS (< germ.) s. n. Amestec fluid de substanțe, peliculogene, care, întins în strat subțire pe un obiect, formează o peliculă lucioasă aderentă, elastică, transparentă și rezistență la agenți externi. Se folosește ca liant al pigmenților, ca solvent la fabricarea cernelurilor tipografice și drept grund la vopsitul lemnăriei.

firnis definitie

firnis dex

Intrare: firnis
firnis substantiv neutru