Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru firnis

firnis sns [At: DEX / E: ger Firnis] Solu╚Ťie f─âcut─â din ulei vegetal sau din r─â╚Öini ╚Öi oxizi metalici, folosit─â la prepararea vopselelor ╚Öi a chitului sau drept grund pentru lemn─ârie.
F├ŹRNIS, firnisuri, s. n. Solu╚Ťie f─âcut─â din ulei vegetal sau din r─â╚Öini ╚Öi oxizi metalici, folosit─â la prepararea vopselelor ╚Öi a chitului sau drept grund pentru lemn─ârie. ÔÇô Din germ. Firnis.
F├ŹRNIS s. n. Solu╚Ťie f─âcut─â din ulei vegetal sau din r─â╚Öini ╚Öi oxizi metalici, folosit─â la prepararea vopselelor ╚Öi a chitului sau drept grund pentru lemn─ârie. ÔÇô Din germ. Firnis.
FIRN├ŹS s. n. Solu╚Ťie preparat─â din ulei vegetal ╚Öi oxizi metalici, folosit─â la prepararea vopselelor ╚Öi a chitului sau drept grund pentru lemn─ârie.
f├şrnis s. n., pl. f├şrnisuri
f├şrnis s. n., pl. f├şrnisuri
F├ŹRNIS s.n. Solu╚Ťie folosit─â ca grund ├«n lemn─ârie sau la prepararea vopselelor, a chiturilor etc. [< germ. Firnis].
F├ŹRNIS s. n. solu╚Ťie folosit─â ca grund ├«n lemn─ârie sau la prepararea vopselelor, a chiturilor. (< germ. Firnis)
F├ŹRNIS n. Solu╚Ťie din ulei vegetal ╚Öi oxizi metalici, folosit─â ca liant la prepararea vopselelor, ca grund pentru lemn─ârie etc. /<germ. Firnis
F├ŹRNIS (< germ.) s. n. Amestec fluid de substan╚Ťe, peliculogene, care, ├«ntins ├«n strat sub╚Ťire pe un obiect, formeaz─â o pelicul─â lucioas─â aderent─â, elastic─â, transparent─â ╚Öi rezisten╚Ť─â la agen╚Ťi externi. Se folose╚Öte ca liant al pigmen╚Ťilor, ca solvent la fabricarea cernelurilor tipografice ╚Öi drept grund la vopsitul lemn─âriei.

Firnis dex online | sinonim

Firnis definitie

Intrare: firnis
firnis substantiv neutru