Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru firm─â

firm─â sf [At: ODOBESCU, S. III, 335 / Pl: ~me / E: ger Firma] 1 Denumire conven╚Ťional─â sub care func╚Ťionaz─â o ├«ntreprindere. 2 Antrepriz─â industrial─â sau comercial─â. 3 Inscrip╚Ťie executat─â pe un zid, pe o plac─â etc., a╚Öezat─â la intrarea unui magazin, a unei ├«ntreprinderi etc. ╚Öi pe care este indicat─â denumirea, destina╚Ťia, caracterul acestora. 4 (Pex) Panou (├«ncadrat de motive ╚Öi desene ornamentale, lumini etc.) pe care este inscrip╚Ťionat numele ╚Öi destina╚Ťia unei firme (2).
F├ŹRM─é, firme, s. f. 1. Inscrip╚Ťie executat─â pe un zid, pe o plac─â etc., a╚Öezat─â la intrarea unui magazin, a unei ├«ntreprinderi etc. ╚Öi pe care este indicat─â denumirea, destina╚Ťia, caracterul acestora; p. ext. plac─â, panou cuprinz├ónd aceast─â inscrip╚Ťie (adesea ├«nso╚Ťit─â sau ├«ncadrat─â de motive ╚Öi desene ornamentale, lumini etc.). 2. Numele sau denumirea sub care un comerciant este ├«nmatriculat ├«n registrul comer╚Ťului ╚Öi sub care semneaz─â; p. gener. termen generic pentru unit─â╚Ťi de afaceri, indiferent de forma juridic─â a acestora. ÔÇô Din germ. Firma.
F├ŹRM─é, firme, s. f. 1. Inscrip╚Ťie executat─â pe un zid, pe o plac─â etc., a╚Öezat─â la intrarea unui magazin, a unei ├«ntreprinderi etc. ╚Öi pe care este indicat─â denumirea, destina╚Ťia, caracterul acestora; p. ext. plac─â, panou cuprinz├ónd aceast─â inscrip╚Ťie (adesea ├«nso╚Ťit─â sau ├«ncadrat─â de motive ╚Öi desene ornamentale, lumini etc.). 2. Denumire conven╚Ťional─â sub care func╚Ťioneaz─â o ├«ntreprindere. ÔÇô Din germ. Firma.
F├ŹRM─é, firme, s. f. 1. Inscrip╚Ťie f─âcut─â pe zid sau pe o plac─â, ├«n care se noteaz─â denumirea, destina╚Ťia, caracterul unui magazin, al unei ├«ntreprinderi, al unei institu╚Ťii etc. ╚Öi care este a╚Öezat─â la intrarea acestora; p. ext. plac─â cuprinz├«nd aceast─â inscrip╚Ťie. De ce n-ai b─âtut firma la loc? SEBASTIAN, T. 28. Firmele celor dou─â genera╚Ťii de anticari au emigrat c├«nd ├«ntr-o hudi╚Ť─â, c├«nd ├«ntr-alta. ANGHEL, PR. 17. 2. Denumire conven╚Ťional─â a unei ├«ntreprinderi ├«n ╚Ť─ârile capitaliste.
f├şrm─â s. f., g.-d. art. f├şrmei; pl. f├şrme
f├şrm─â s. f., g.-d. art. f├şrmei; pl. f├şrme
F├ŹRM─é s. v. ├«ntreprindere.
F├ŹRM─é s.f. 1. Inscrip╚Ťie pe o plac─â, pe un zid etc. cuprinz├ónd denumirea ╚Öi destina╚Ťia unui magazin, a unei institu╚Ťii etc. 2. Nume sub care se ├«ntreprinde o afacere comercial─â. [Cf. germ. Firma, it. firma].
F├ŹRM─é s. f. 1. inscrip╚Ťie pe o plac─â, pe un zid etc., cuprinz├ónd denumirea ╚Öi destina╚Ťia unui magazin, a unei institu╚Ťii etc. 2. nume sub care se ├«ntreprinde o afacere comercial─â. (< germ. Firma)
f├şrm─â (f├şrme), s. f. ÔÇô 1. ├Äntreprindere, ra╚Ťiune, social─â. ÔÇô 2. Inscrip╚Ťie pe zid, pe o plac─â, pe un panou. ÔÇô Mr. firm─â. Germ. Firma, cf. it., sp. firme, bg., rus. firma. ├Än mr., din it.
F├ŹRM─é ~e f. 1) Indica╚Ťie care cuprinde denumirea ╚Öi destina╚Ťia unei organiza╚Ťii, a unei ├«ntreprinderi etc. 2) Plac─â cu o asemenea indica╚Ťie. 3) Denumire sub care ac╚Ťioneaz─â o ├«ntreprindere comercial─â, industrial─â sau o asocia╚Ťie de produc╚Ťie. /<germ. Firma
firm─â f. 1. indica╚Ťiune pe zid la o pr─âv─âlie; 2. numele proprietarilor sau al asocia╚Ťilor unei case comerciale.
*f├şrm─â f., pl. e (it. firma, semn─âtur─â p. conformarea unu─ş act; germ. rus. firma). Inscrip╚Ťiune mobil─â or─ş nu pe zidul une─ş pr─âv─âli─ş or─ş la casa cu─şva (medic, avocat) or─ş la cap─âtu unei strade. Numele proprietarilor sa┼ş al asocia╚Ťiilor une─ş case comerciale.
a-╚Öi face firm─â expr. (de╚Ť.) a deveni lider neoficial al unui grup de de╚Ťinu╚Ťi.

Firm─â dex online | sinonim

Firm─â definitie

Intrare: firm─â
firm─â substantiv feminin