Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

16 defini╚Ťii pentru finan╚Ťat

finan╚Ťa vt [At: CONTEMP., S. II, 1949, nr. 159, 6/1 / Pzi: ~╚Ťez / E: fr financer] 1 A ├«ntre╚Ťine sau a sus╚Ťine cu bani o persoan─â, o institu╚Ťie, o ├«ntreprindere. 2 (Fam) A ├«mprumuta pe cineva cu bani.
finan╚Ťat1 sns [At: MDA ms / E: finan╚Ťa] (Rar) 1-2 Finan╚Ťare (1-2).
finan╚Ťat2, ~─â a [At: LEG. EC. PL. 74 / Pl: ~a╚Ťi, ~e / E: finan╚Ťa] 1 (D. o persoan─â, institu╚Ťie, o ├«ntreprindere) Sus╚Ťinut cu bani. 2 (Fam; d. oameni) ├Ämprumutat cu bani.
FINAN╚Ü├ü, finan╚Ťez, vb. I. Tranz. A ├«ntre╚Ťine sau a sus╚Ťine cu bani o persoan─â, o institu╚Ťie, o ├«ntreprindere etc. ÔÖŽ (Fam.) A ├«mprumuta pe cineva cu bani. ÔÇô Din fr. financer.
FINAN╚Ü├ü, finan╚Ťez, vb. I. Tranz. A ├«ntre╚Ťine sau a sus╚Ťine cu bani o persoan─â, o institu╚Ťie, o ├«ntreprindere etc. ÔÖŽ (Fam.) A ├«mprumuta pe cineva cu bani. ÔÇô Din fr. financer.
FINAN╚Ü├ü, finan╚Ťez, vb. I. Tranz. (Cu privire la o persoan─â, la o institu╚Ťie, la o ├«ntreprindere etc.) A ├«ntre╚Ťine sau a sus╚Ťine cu bani. Trusturile imperialiste finan╚Ťeaz─â r─âzboaiele de cotropire. Ôľş Burghezia a finan╚Ťat ├«n trecut mi╚Öcarea cooperatist─â pentru a atrage sub influen╚Ťa sa masele ╚Ť─âr─ânimii ╚Öi pentru a le exploata. REZ. HOT. I 99. ÔÖŽ (Familiar, glume╚Ť) A ├«mprumuta (pe cineva) cu bani. Po╚Ťi s─â m─â finan╚Ťezi cu o sut─â de lei?
finan╚Ť├í (a ~) vb., ind. prez. 3 finan╚Ťe├íz─â
finan╚Ť├í vb., ind. prez. 1 sg. finan╚Ť├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. finan╚Ťe├íz─â
FINAN╚Ü├ü vb. v. subven╚Ťiona.
FINAN╚Ü├üT adj. v. subven╚Ťionat.
FINAN╚Ü├ü vb. I. tr. A sus╚Ťine cu bani, a da bani (unei persoane, unei ├«ntreprinderi etc.). ÔÖŽ (Fam.) A ├«mprumuta cu bani (pe cineva). [< fr. financer].
FINAN╚Ü├ü vb. tr. 1. a aloca, a repartiza mijloace b─âne╚Öti unei ├«ntreprinderi, institu╚Ťii etc. 2. (fam.) a ├«mprumuta cu bani (pe cineva); a subven╚Ťiona. (< fr. financer)
A FINAN╚Ü├ü ~├ęz tranz. (├«ntreprinderi, institu╚Ťii, persoane) A asigura cu finan╚Ťe. /<fr. financer
*finan╚Ť├ęz v. tr. (fr. financer). Sus╚Ťin pin finan╚Ťe.
FINAN╚ÜA vb. a subven╚Ťiona, (livr.) a stipendia. (A ~ un teatru.)
FINAN╚ÜAT adj. subven╚Ťionat. (Teatre ~.)

Finan╚Ťat dex online | sinonim

Finan╚Ťat definitie

Intrare: finan╚Ťa
finan╚Ťa verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: finan╚Ťat
finan╚Ťat