Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru finalist

finalist, ~ă [At: DA ms / Pl: ~iști, ~e / E: fr finaliste] 1 a Care aparține finalismului. 2 a Privitor la finalism. 3 smf Adept al finalismului. 4 sm Persoană care participă la disputarea unei finale (7).
FINALÍST, -Ă, finaliști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Sportiv sau echipă care participă la disputarea unei finale (3). 2. S. m. și f. Adept al finalismului. 3. Adj. Care aparține finalismului, privitor la finalism. – Din fr. finaliste.
FINALÍST, -Ă, finaliști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care participă la disputarea unei finale (3). 2. S. m. și f. Adept al finalismului. 3. Adj. Care aparține finalismului, privitor la finalism. – Din fr. finaliste.
FINALÍST1, -Ă, finaliști, -ste, s. m. și f. Adept al finalismului.
FINALÍST2, -Ă, finaliști, -ste, s. m. și f. Sportiv care ia parte la o finală. Așezați pe o bancă în partea dreaptă a stadionului, finaliștii la proba de aruncare a grenadei își așteaptă rîndul la întrecere. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2753.
finalíst adj. m., s. m., pl. finalíști; adj. f., s. f. finalístă, pl. finalíste
finalíst s. m., adj. m., pl. finalíști; f. sg. finalístă, pl. finalíste
FINALÍST, -Ă adj. Referitor la finalism, propriu finalismului. // s.m. și f. 1. Adept, partizan al finalismului. 2. Sportiv care participă la o finală. [< fr. finaliste].
FINALÍST, -Ă I. adj., s. m. f. (adept, partizan) al fina-lismului. II. s. m. f. sportiv care participă la o finală. (< fr. finaliste)
FINALÍST ~stă (~ști, ~ste) m. și f. Sportiv care participă la o finală. /<fr. finaliste

finalist definitie

finalist dex

Intrare: finalist (adj.)
finalist adjectiv
Intrare: finalist (s.m.)
finalist substantiv masculin