Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru filmografie

filmografie sf [At: DN3 / Pl: ~ii / E: fr filmographie] Totalitatea filmelor realizate de un produc─âtor, interpret, regizor etc.
FILMOGRAF├ŹE, filmografii, s. f. Totalitatea filmelor realizate de un produc─âtor, interpret, regizor etc. ÔÇô Din fr. filmographie.
FILMOGRAF├ŹE s. f. Totalitatea filmelor realizate de un produc─âtor, interpret, regizor etc. ÔÇô Din fr. filmographie.
*filmograf├şe (-mo-gra-) s. f., g.-d. art. filmograf├şei, pl. filmograf├şi, art. filmograf├şile
filmograf├şe s. f., g.-d. art. filmograf├şei
FILMOGRAF├ŹE s.f. Catalog de filme realizate de un produc─âtor, de un interpret sau de un regizor. [< fr. filmographie].
FILMOGRAF├ŹE s. f. 1. catalog de filme realizate de un produc─âtor, de un regizor sau de un actor. 2. colec╚Ťie de filme reunite pe baza unui criteriu. (< fr. filmographie)
filmograf├şe s. f. (cinem.) ÔÖŽ 1. Colec╚Ťie de filme reunite pe baza unui criteriu (regizor, actor, tem─â etc.) ÔŚŐ ÔÇ×Cunoa╚Ötem 11 ├«ncerc─âri de alc─âtuire a unei filmografii cuprinz├ónd adapt─ârile dup─â Shakespeare.ÔÇŁ Cont. 22 VIII 61 p. 5. ÔÖŽ 2. Totalitatea filmelor interpretate de un actor sau realizate de un regizor ÔŚŐ ÔÇ×Filmografia lui J. Gabin cuprinde un num─âr impresionant de filme.ÔÇŁ (din fr. filmographie; cf. engl. filmography; BD 1970; Fl. Dimitrescu ├«n LR 2/62 p. 137; DN3, DEX-S)

Filmografie dex online | sinonim

Filmografie definitie

Intrare: filmografie
filmografie substantiv feminin