Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru filatur─â

filatur─â sf [At: ENC. AGR. / Pl: ~ri / E: fr filature] 1 Ramur─â industrial─â care se ocup─â cu transformarea fibrelor textile ├«n fire. 2 Fabric─â ├«n care se fileaz─â fibrele textile ╚śi: (pop) torc─âtorie.
FILAT├ÜR─é, filaturi, s. f. Unitate industrial─â care se ocup─â cu transformarea fibrelor textile ├«n fire; torc─âtorie; ├«ntreprindere ├«n care se desf─â╚Öoar─â aceast─â transformare. ÔÇô Din fr. filature.
FILAT├ÜR─é, filaturi, s. f. Ramur─â industrial─â care se ocup─â cu transformarea fibrelor textile ├«n fire; torc─âtorie; ├«ntreprindere ├«n care se desf─â╚Öoar─â aceast─â transformare. ÔÇô Din fr. filature.
FILAT├ÜR─é, filaturi, s. f. Ramur─â industrial─â care se ocup─â cu transformarea ├«n fire (material de ╚Ťesut, de tricotat, a╚Ť─â de cusut etc.) a fibrelor textile; torc─âtorie. Filatura bumbacului de╚Ťine un rol important ├«n industria textil─â. ÔÖŽ Localul sau fabrica unde se fileaz─â. Schimbul de experien╚Ť─â ├«ntre muncitorii ╚Öi tehnicienii din filaturi a dat rezultate bune.
filat├║r─â s. f., g.-d. art. filat├║rii; pl. filat├║ri
filat├║r─â s. f., g.-d. art. filat├║rii; pl. filat├║ri
FILATÚRĂ s. (TEXT.) (pop.) torcătorie.
FILATÚRĂ s.f. Unitate industrială în care fibrele textile sunt transformate în fire. [Cf. it. filatura, fr. filature].
FILATÚRĂ s. f. unitate industrială în care fibrele textile sunt transformate în fire. (< fr. filature)
FILATÚRĂ ~i f. Întreprindere industrială în care se filează fibrele textile; torcătorie. /<fr. filature
filatur─â f. torc─âtorie mare: filatur─â mecanic─â.
*filat├║r─â f., pl. ─ş (fr. filature, d. filer, a toarce). Barb. Torc─âtorie.
FILATUR─é s. (TEXT.) (pop.) torc─âtorie.
FILATÚRĂ (< fr.) s. f. Unitate industrială în care materia primă, sub formă de fibre textile, este transformată în fire. Se deosebesc: f. pentru fire fine, f. pentru fire medii și groase, f. de deșeuri pentru fire groase (ex. f. de vigonie), f. de fire chimice și f. de mătase.

Filatur─â dex online | sinonim

Filatur─â definitie

Intrare: filatur─â
filatur─â substantiv feminin