Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru filț

filț1 sn [At: IONESCU-MUSCEL, FIL. 403 / S și: fils / Pl: ~uri / E: ger Filz] 1 Pâslă fină făcută din păr de iepure, care servește la confecționarea pălăriilor. 2 (Pex) Pălărie confecționată din filț (1). 3 Țesătură specială făcută din lână împâslită și folosită la fabricarea filtrelor1 (1), ca izolator fonic etc.
filț2 sn [At: CHEST. II, 175/159 / Pl: ? / E: nct] (Reg; csnp) 1 Ramă în care intră fereastra. 2 Pervaz.
FILȚ, (3) filțuri, s. n. 1. Pâslă fină făcută din păr de iepure, care servește la confecționarea pălăriilor. 2. Țesătură specială făcută din lână împâslită și folosită la fabricarea filtrelor1, ca izolator fonic etc. 3. Obiect confecționat din filț (1). – Din germ. Filz.
FILȚ, filțuri, s. n. 1. Pâslă fină făcută din păr de iepure, care servește la confecționarea pălăriilor. 2. Țesătură specială făcută din lână împâslită și folosită la fabricarea filtrelor1, ca izolator fonic etc. – Din germ. Filz.
FILȚ, filțuri, s. n. Pîslă fină făcută din păr de iepure, care servește la confecționarea pălăriilor. V. fetru. Pălărie de filț.
filț s. n., (obiecte) pl. fílțuri
filț s.n., pl. fílțuri
FILȚ ~uri n. Țesătură elastică și rezistentă confecționată din lână împâslită, folosită la fabricarea filtrelor, ca izolator fonic etc. /<germ. Filz

Filț dex online | sinonim

Filț definitie

Intrare: filț
filț substantiv neutru