Dicționare ale limbii române

16 definiții pentru fezandat

fezanda [At: DEX / Pl: ~dez / E: fr faisender] 1 vt A supune carnea vânată procesului de fezandare. 2 vr (D. carnea de vânat) A căpăta frăgezime și un anumit gust în urma fezandării.
fezandat1 sns [At: DEX / E: fezanda] Fezandare.
fezandat2, ~ă a [At: DEX / Pl: ~ați, ~e / E: fezanda] (D. carnea de vânat) Care a căpătat, prin fezandare, o anumită frăgezime și aromă.
FEZANDÁ, fezandez, vb. I. Tranz. A supune carnea vânată procesului de fezandare. ♦ Refl. (Despre carnea vânată) A căpăta frăgezime și un anumit gust în urma fezandării. – Din fr. faisender.
FEZANDÁT1 s. n. Faptul de a fezanda; fezandare. – V. fezanda.
FEZANDÁT2, -Ă, fezandați, -te, adj. (Despre carnea de vânat) Care a căpătat, prin fezandare, o anumită frăgezime și aromă. – V. fezanda.
FEZANDÁ, fezandez, vb. I. Tranz. A supune carnea vânată procesului de fezandare. ♦ (Despre carnea vânată) A căpăta frăgezime și un anumit gust în urma fezandării. – Din fr. faisender.
FEZANDÁT1 s. n. Faptul de a fezanda; fezandare. – V. fezanda.
FEZANDÁT2, -Ă, fezandați, -te, adj. (Despre carnea de vânat) Care a căpătat, prin fezandare, o anumită frăgezime și aromă. – V. fezanda.
fezandá (a ~) vb., ind. prez. 3 fezandeáză
fezandát s. n.
fezandá vb., ind. prez. 1 sg. fezandéz, 3 sg. și pl. fezandeáză
fezandát ș. n.
FEZANDÁ vb. I. tr. A da vânatului, păstrându-l în anumite condiții un timp, o aromă (asemănătoare cu aceea a cărnii de fazan). ♦ refl. A căpăta un anumit gust. [P.i. -dez. / < fr. faisander].
FEZANDÁT adj. (Despre carnea de vânat) Care a căpătat o anumită aromă. [Cf. fr. faisandé].
FEZANDÁ vb. I. tr. a da vânatului, păstrându-l în anumite condiții un timp, o aromă specială (de fazan). II. refl. (despre carnea de vânat) a căpăta un anumit gust (în urma fezandării). (< fr. faisander)

Fezandat dex online | sinonim

Fezandat definitie

Intrare: fezanda
fezanda verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: fezandat (adj.)
fezandat 1 adj. adjectiv
Intrare: fezandat (s.n.)
fezandat 2 s.n. substantiv neutru (numai) singular