Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

13 defini╚Ťii pentru fezandare

fezanda [At: DEX / Pl: ~dez / E: fr faisender] 1 vt A supune carnea vânată procesului de fezandare. 2 vr (D. carnea de vânat) A căpăta frăgezime și un anumit gust în urma fezandării.
fezandare sf [At: DEX / Pl: ~d─âri / E: fezanda] Proces de fr─âgezire a c─ârnii de v├ónat prin men╚Ťinerea la o temperatur─â sc─âzut─â sau prin expunerea la v├ónt timp de c├óteva zile ╚śi: fezandat1.
FEZAND├ü, fezandez, vb. I. Tranz. A supune carnea v├ónat─â procesului de fezandare. ÔÖŽ Refl. (Despre carnea v├ónat─â) A c─âp─âta fr─âgezime ╚Öi un anumit gust ├«n urma fezand─ârii. ÔÇô Din fr. faisender.
FEZAND├üRE s. f. Proces de fr─âgezire a c─ârnii de v├ónat prin men╚Ťinerea la o temperatur─â sc─âzut─â sau prin expunere la v├ónt timp de c├óteva zile; fezandat1. ÔÇô V. fezanda.
FEZAND├ü, fezandez, vb. I. Tranz. A supune carnea v├ónat─â procesului de fezandare. ÔÖŽ (Despre carnea v├ónat─â) A c─âp─âta fr─âgezime ╚Öi un anumit gust ├«n urma fezand─ârii. ÔÇô Din fr. faisender.
FEZAND├üRE, fezand─âri, s. f. Proces de fr─âgezire a c─ârnii de v├ónat prin men╚Ťinerea la o temperatur─â sc─âzut─â sau prin expunere la v├ónt timp de c├óteva zile; fezandat1. ÔÇô V. fezanda.
fezandá (a ~) vb., ind. prez. 3 fezandeáză
fezandáre s. f., g.-d. art. fezandắrii
fezand├í vb., ind. prez. 1 sg. fezand├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. fezande├íz─â
fezandáre s. f., g.-d. art. fezandării; pl. fezandări
FEZAND├ü vb. I. tr. A da v├ónatului, p─âstr├óndu-l ├«n anumite condi╚Ťii un timp, o arom─â (asem─ân─âtoare cu aceea a c─ârnii de fazan). ÔÖŽ refl. A c─âp─âta un anumit gust. [P.i. -dez. / < fr. faisander].
FEZAND├üRE s.f. Ac╚Ťiunea de a (se) fezanda ╚Öi rezultatul ei. ÔÖŽ Proces de fr─âgezire a c─ârnii de v├ónat prin men╚Ťinere la o temperatur─â sc─âzut─â sau prin expunere la v├ónt timp de c├óteva zile. [< fezanda].
FEZAND├ü vb. I. tr. a da v├ónatului, p─âstr├óndu-l ├«n anumite condi╚Ťii un timp, o arom─â special─â (de fazan). II. refl. (despre carnea de v├ónat) a c─âp─âta un anumit gust (├«n urma fezand─ârii). (< fr. faisander)

Fezandare dex online | sinonim

Fezandare definitie

Intrare: fezanda
fezanda verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: fezandare
fezandare substantiv feminin