Dicționare ale limbii române

2 intrări

13 definiții pentru fezandare

fezanda [At: DEX / Pl: ~dez / E: fr faisender] 1 vt A supune carnea vânată procesului de fezandare. 2 vr (D. carnea de vânat) A căpăta frăgezime și un anumit gust în urma fezandării.
fezandare sf [At: DEX / Pl: ~dări / E: fezanda] Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menținerea la o temperatură scăzută sau prin expunerea la vânt timp de câteva zile Și: fezandat1.
FEZANDÁ, fezandez, vb. I. Tranz. A supune carnea vânată procesului de fezandare. ♦ Refl. (Despre carnea vânată) A căpăta frăgezime și un anumit gust în urma fezandării. – Din fr. faisender.
FEZANDÁRE s. f. Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menținerea la o temperatură scăzută sau prin expunere la vânt timp de câteva zile; fezandat1. – V. fezanda.
FEZANDÁ, fezandez, vb. I. Tranz. A supune carnea vânată procesului de fezandare. ♦ (Despre carnea vânată) A căpăta frăgezime și un anumit gust în urma fezandării. – Din fr. faisender.
FEZANDÁRE, fezandări, s. f. Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menținerea la o temperatură scăzută sau prin expunere la vânt timp de câteva zile; fezandat1. – V. fezanda.
fezandá (a ~) vb., ind. prez. 3 fezandeáză
fezandáre s. f., g.-d. art. fezandắrii
fezandá vb., ind. prez. 1 sg. fezandéz, 3 sg. și pl. fezandeáză
fezandáre s. f., g.-d. art. fezandării; pl. fezandări
FEZANDÁ vb. I. tr. A da vânatului, păstrându-l în anumite condiții un timp, o aromă (asemănătoare cu aceea a cărnii de fazan). ♦ refl. A căpăta un anumit gust. [P.i. -dez. / < fr. faisander].
FEZANDÁRE s.f. Acțiunea de a (se) fezanda și rezultatul ei. ♦ Proces de frăgezire a cărnii de vânat prin menținere la o temperatură scăzută sau prin expunere la vânt timp de câteva zile. [< fezanda].
FEZANDÁ vb. I. tr. a da vânatului, păstrându-l în anumite condiții un timp, o aromă specială (de fazan). II. refl. (despre carnea de vânat) a căpăta un anumit gust (în urma fezandării). (< fr. faisander)

fezandare definitie

fezandare dex

Intrare: fezanda
fezanda verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: fezandare
fezandare substantiv feminin