Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru feston

feston sn [At: MACEDONSKI, O. I, 18 / Pl: ~oane / E: fr feston] 1 Broderie (în formă de mici semicercuri) cu care se tivește marginea unui obiect de pânză. 2 Ornament în arhitectură care imită un feston (1). 3 Ghirlandă de frunze și flori.
FEST├ôN, festoane, s. n. Broderie (├«n form─â de mici semicercuri) cu care se tive╚Öte marginea unui obiect de p├ónz─â. ÔÖŽ Ornament arhitectonic care imit─â o astfel de broderie. ÔÇô Din fr. feston.
FEST├ôN, festoane, s. n. Broderie (├«n form─â de mici semicercuri) cu care se tive╚Öte marginea unui obiect de p├ónz─â. ÔÖŽ Ornament de arhitectur─â care imit─â o astfel de broderie. ÔÇô Din fr. feston.
FEST├ôN, festoane, s. n. Broderie ├«n form─â de mici semicercuri, cu care se tive╚Öte marginea unui obiect de p├«nz─â. (Fig.) Florile... Form├«nd mii de festoane Cu degete pl─âp├«nde s-aga╚Ť─â de obloane. MACEDONSKI, O. I 198. ÔÖŽ Ornament arhitectonic care imit─â o astfel de broderie.
festón s. n., pl. festoáne
festón s. n., pl. festoáne
FESTÓN s. v. ghirlandă.
FEST├ôN s.n. Broderie ├«n form─â de mici semicercuri pe marginea unui obiect de p├ónz─â. ÔÖŽ Ornament care imit─â o astfel de broderie. [Pl. -oane. / cf. fr. feston, it. festone].
FESTÓN s. n. 1. broderie în formă de mici semicercuri pe marginea unui obiect de pânză. 2. motiv decorativ care imită o astfel de broderie. 3. ghirlandă de cute periglaciare sau tectonice. (< fr. feston, it. festone)
FESTÓN ~oáne n. 1) Broderie în formă de semicercuri cu care se tivește o bucată de pânză. 2) Ornament asemănător unei astfel de broderii. /<fr. feston
feston n. ghirland─â de flori ca podoab─â.
*fest├│n n., pl. oane (fr. feston, d. it. festone, d. festa, s─ârb─âtoare). Ghirland─â de flor─ş ╚Öi frunze or─ş ramur─ş at├«rnat─â de zidur─ş. Margine de broderie ├«n form─â de festoane. Arh. Ornamente ca festoanele.
feston s. v. GHIRLAND─é.

Feston dex online | sinonim

Feston definitie

Intrare: feston
feston substantiv neutru