Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru fele╚Ötioc

fele╚Ötioc sn [At: CREANG─é, GL. / V: ~iuc, (2) ~toc / Pl: ~oace / E: nct] (Reg) 1 P─âm─âtuf f─âcut dintr-un b─â╚Ť scurt, cu c├ól╚Ťi sau o c├órp─â la un cap─ât Si: fele╚Öteu (1). 2 M─ânunchi de busuioc cu care se aghezmuie╚Öte. 3 Fitil pentru opai╚Ť f─âcut dintr-o bucat─â de c├órp─â.
FELE╚śTI├ôC, fele╚Ötiocuri, s. n. (Reg.) P─âm─âtuf cu care se unge osia c─âru╚Ťei sau bocancii. ÔÇô Et. nec.
FELE╚śTI├ôC, fele╚Ötiocuri, s. n. (Reg.) P─âm─âtuf cu care se unge osia c─âru╚Ťei sau bocancii. ÔÇô Et. nec.
FELE╚śTI├ôC, fele╚Ötiocuri, s. n. (Regional) P─âm─âtuf cu care se unge osia c─âru╚Ťei cu p─âcur─â sau bocancii cu unsoare. M─â lua frumu╚Öel de b─ârbie cu m├«na st├«ng─â, iar cu cea dreapt─â muia fele╚Ötiocul ├«n strachina cu dohot. CREANG─é, A. 46. De inima c─âru╚Ťei at├«rnau p─âcorni╚Ťa cu fele╚Ötiocul ╚Öi posteuca. id. P. 106. ÔÇô Pronun╚Ťat: -tioc.
feleștióc (reg.) (-tioc) s. n., pl. feleștiócuri
feleștióc s. n., pl. feleștiócuri
FELE╚śTI├ôC ~uri n. B─â╚Ť scurt, prev─âzut cu un m─ânunchi de c├ól╚Ťi sau de c├órpe, prins la un cap─ât, folosit la uns osia c─âru╚Ťei. /Orig. nec.
fele╚Öti├│c, fele╚Öti├│curi, s.n. (reg.) 1. p─âm─âtuf cu care se ung t─âlpile bocancilor sau osia c─âru╚Ťei. 2. fitil pentru opai╚Ť.
fele╚Ötioc n. Mold. 1. fitil pentru opai╚Ť; 2. be╚Ťi╚Öor cu o c├órp─â la un cap─ât cu care ╚Ť─âranul unge osia carului; muia fele╚Ötiocul ├«n strachina cu dohot CR. [Pare un compromis ├«ntre felez─âu ╚Öi sfe╚Ötoc].

Feleștioc dex online | sinonim

Feleștioc definitie

Intrare: feleștioc
feleștioc substantiv neutru