fast-food definitie

5 definiții pentru fast-food

fast-food sn [At: MDA ms / P: fast-fud / Pl: ~uri / E: eg fast-food] 1 Restaurant caracterizat prin distribuirea rapidă a unor produse în serie, relativ ieftine și a căror preparare este (parțial) automatizată. 2 Local unde funcționează un fast-food (1).
FAST-FOOD, fast-fooduri, s. n. Restaurant cu un număr limitat de produse care nu necesită o preparare laborioasă și care pot fi consumate pe loc sau luate la pachet. [Pr.: fastfúd] – Cuv. engl.
fast-food (angl.) [pron. fastfúd] s. n., pl. fast-fooduri (-foo-duri)
FAST-FOOD /FÁSTFUD/ s. n. restaurant de tip american unde se mănâncă repede și ieftin. (< amer. fast-food)
fast-food s. (americanism; alim.) Restaurant de tip american unde se mănâncă repede și, în principiu, ieftin ◊ „[Merg] cu E. la o cafea la Fast-Food.R.lit. 14 VII 93 p. 5. ◊ „Adaptarea cvasiinstantanee la societatea de consum, chiar dacă doar la un nivel de fast food, în primul rând. Mereu vine vorba de hamburgeri, de hotdogs.” ◊ „22” 35/94 p. 14. ◊ „România este o țară în plină schimbare – și acest lucru se simte nu numai prin răspândirea restaurantelor fast-food și a magazinelor de modă italiene, ci și în atitudini și aspirații.” ◊ „22” 40/95 p. 13; v. și R.lit. 30/93 p. 6, D. 106/95 p. 7 [pron. fástfud] (din engl. fast-food (restaurant); cf. fr., it. fast-food; BD 1970, PN 1970, FS 284)

fast-food dex

Intrare: fast-food
fast-food substantiv neutru
  • silabisire: -food, -foo-duri
  • pronunție: fastfúd