Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru farad

farad sm [At: LTR / Pl: ~azi / E: fr farad] Unitate de m─âsur─â a capacit─â╚Ťii electrice, egal─â cu capacitatea unui condensator electric care acumuleaz─â o sarcin─â de un coulomb la tensiunea de un volt.
FAR├üD, farazi, s. m. Unitate de m─âsur─â a capacit─â╚Ťii electrice (├«n sistemul de unit─â╚Ťi de m─âsur─â metru-kilogram-secund─â-amper), egal─â cu capacitatea unui conductor care acumuleaz─â o sarcin─â de un coulomb sub o tensiune de un volt. ÔÇô Din fr. farad.
FAR├üD, farazi, s. m. Unitate de m─âsur─â a capacit─â╚Ťii electrice (├«n sistemul de unit─â╚Ťi de m─âsur─â metru-kilogram-secund─â-amper), egal─â cu capacitatea unui condensator electric care acumuleaz─â o sarcin─â de un coulomb la tensiunea de un volt. ÔÇô Din fr. farad.
FAR├üD, farazi, s. m. (Fiz.) Unitate de m─âsur─â a capacit─â╚Ťii electrice ├«n sistemul de unit─â╚Ťi de m─âsur─â metru, kilogram, secund─â, amper.
farád s. m., pl. farázi; simb. F
farád s. m., pl. farázi; simb. F
FAR├üD s.m. Unitate de m─âsur─â pentru capacitatea electric─â, egal─â cu capacitatea unui condensator care, ├«nc─ârcat cu o sarcin─â de un coulomb, d─â o diferen╚Ť─â de poten╚Ťial de un volt. [< fr., it. farad, cf. M. Faraday ÔÇô fizician englez].
FAR├üD s. m. unitate de m─âsur─â pentru capacitatea electric─â, capacitatea unui conductor al c─ârui poten╚Ťial este de un volt, cu o sarcin─â de un coulomb. (< fr. farad)
FAR├üD ~zi m. fiz. Unitate de m─âsur─â a capacit─â╚Ťii electrice. /<fr. farad

Farad dex online | sinonim

Farad definitie

Intrare: farad
farad substantiv masculin
f substantiv masculin invariabil substantiv neutru
  • pronun╚Ťie: ef, fe, f├«