Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru fandango

fandango sn [At: DEX / Pl: ~uri / E: fr, sp fandango] 1 Vechi dans spaniol cu ritm vioi, în măsura 3/4, cu acompaniament de chitară și de castaniete. 2 Melodie după care se execută fandango (1).
FAND├üNGO, fandango, s. n. Vechi dans spaniol cu acompaniament de chitar─â ╚Öi de castaniete; melodie dup─â care se execut─â acest dans. ÔÇô Din fr., sp. fandango.
FAND├üNGO s. n. Vechi dans spaniol cu acompaniament de chitar─â ╚Öi de castaniete; melodie dup─â care se execut─â acest dans. ÔÇô Din fr., sp. fandango.
!fandángo s. n., art. fandángoul; pl. fandángo
fandángo s. m., art. fandángoul
FANDÁNGO s.n. Dans spaniol cu un ritm vioi și pasionat, care se execută cu acompaniament de chitară și de castaniete; melodia acestui dans. [< fr., sp. fandango].
FANDÁNGO s. n. dans popular spaniol de perechi, cu un ritm vioi și pasionat, acompaniat de chitară și castaniete; melodia corespunzătoare. (< fr., sp. fandango)
fandango m. 1. dan╚Ť spaniol ├«nso╚Ťit de castaniete; 2. arie dup─â care se joac─â.
*fand├íngo n., pl. gur─ş (cuv. sp.). Un dans spaniol foarte vi┼ş ├«n tre─ş timpur─ş. Melodia dup─â care se joac─â, ├«ntov─âr─â╚Öit─â de sunetu castanetelor.
fandango, dans na╚Ťional spaniol (andaluz), cunoscut din sec. 17. Este un dans c├óntat, cel mai adesea ├«n m─âsur─â ternar─â ╚Öi ├«n tempo (2) rapid, acompaniat de ghitar─â*, galoubet* sau cimpoi* ╚Öi castaniete*. Fiecare strof─â este urmat─â de o riturnel─â (3). La comanda juc─âtorului principal, f. este ├«ntrerupt─â ╚Öi se c├ónt─â de c─âtre partenere o copla (c├óntec improvizat*), dup─â care dansul comun este reluat. Variante de f. malague├▒a, ronde├▒a, granadiana, murciana.

Fandango dex online | sinonim

Fandango definitie

Intrare: fandango
fandango substantiv masculin