Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru fanatism

fanatism sn [At: NEGRUZZI, S. I, 255 / Pl: ~e / E: fr fanatisme] Ata╚Öament p─âtima╚Ö pentru o convingere, o persoan─â etc., dublat de o total─â intoleran╚Ť─â fa╚Ť─â de convingerile altora.
FANAT├ŹSM, fanatisme, s. n. Zel excesiv pentru o religie. ÔÖŽ Ata╚Öament exagerat, pentru o convingere, o idee etc., dublat de o total─â intoleran╚Ť─â fa╚Ť─â de adversari. ÔÇô Din fr. fanatisme.
FANAT├ŹSM s. n. Ata╚Öament excesiv, p─âtima╚Ö pentru o convingere, o persoan─â etc., dublat de o total─â intoleran╚Ť─â fa╚Ť─â de convingerile altora. ÔÇô Din fr. fanatisme.
FANAT├ŹSM s. n. Ata╚Öament p─âtima╚Ö pentru o convingere, de obicei religioas─â, unit cu o total─â intoleran╚Ť─â fa╚Ť─â de convingerile altora. S├«nt multe piedice [├«n perfec╚Ťionarea limbii literare], fanatismul b─âtr├«nilor, deprinderea, pedantismul, c─âr╚Ťile biserice╚Öti ╚Ö.c.l. NEGRUZZI, S. I 255.
fanat├şsm s. n., pl. fanat├şsme
fanat├şsm s. n.
FANAT├ŹSM s. v. bigotism.
FANAT├ŹSM s.n. Zel excesiv, credin╚Ť─â religioas─â dus─â la extrem. ÔÖŽ Devotament p─âtima╚Ö, temerar pentru o credin╚Ť─â, pentru o idee etc., manifestat ╚Öi printr-o intoleran╚Ť─â violent─â fa╚Ť─â de adversari. [< fr. fanatisme].
FANAT├ŹSM s. n. zel excesiv, credin╚Ť─â religioas─â dus─â la extrem. ÔŚŐ devotament p─âtima╚Ö, ├«nfocat pentru o credin╚Ť─â, pentru o idee etc., manifestat ╚Öi printr-o intoleran╚Ť─â violent─â fa╚Ť─â de adversari. (< fr. fanatisme)
FANAT├ŹSM n. Ata╚Öament p─âtima╚Ö pentru o convingere, pentru o credin╚Ť─â etc., ├«nso╚Ťit de o total─â intoleran╚Ť─â fa╚Ť─â de opiniile altora. ÔŚŐ ~ religios credin╚Ť─â oarb─â ├«n idei religioase cu tendin╚Ťa excesiv─â de a le urma ├«n via╚Ťa cotidian─â. /<fr. fanatisme
fanatism n. 1. zel excesiv pentru ale religiunii; 2. aderare îndărătnică și violentă.
*fanat├şzm n. (d. fanatic). Zel exagerat ├«n religiune, ├«n politic─â or─ş ├«ntrÔÇÖo opiniune oare-care.
FANATISM s. (BIS.) bigotism, habotnicie, (livr.) fervoare, (rar) bigoterie. (~ unui credincios.)
fanat├şsm s. n. Zel excesiv pentru o religie sau o doctrin─â; ata╚Öament p─âtima╚Ö fa╚Ť─â de de o convingere sau idee, unit cu o total─â intoleran╚Ť─â fa╚Ť─â de convingerile altora, merg├ónd p├ón─â la comiterea de crime. ÔÇô Din fr. fanatisme.

Fanatism dex online | sinonim

Fanatism definitie

Intrare: fanatism
fanatism substantiv neutru