Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru fagocitoz─â

fagocitoză sf [At: CONV. LIT. XXXIV, 19 / Pl: ~ze / E: fr phagocytose] (Blg) 1 Proprietate a fagocitelor de a îngloba și digera corpurile străine din organism. 2 Proces prin care fagocitele înglobează și digeră bacteriile sau alte corpuri străine din organism.
FAGOCIT├ôZ─é, fagocitoze, s. f. (Biol.) Proces de ├«nglobare ╚Öi de digerare a bacteriilor ╚Öi a altor corpuri str─âine din organism de c─âtre fagocite. ÔÇô Din fr. phagocytose.
FAGOCIT├ôZ─é, fagocitoze, s. f. (Biol.) Proces de ├«nglobare ╚Öi de digerare a bacteriilor ╚Öi a altor corpuri str─âine din organism de c─âtre fagocite sau alte celule animale. ÔÇô Din fr. phagocytose.
FAGOCITÓZĂ, fagocitoze, s. f. Proces de digerare a bacteriilor și a altor corpuri străine de către fagocite.
fagocit├│z─â s.f. (biol.) 1 Proprietate a unor celule animale (amibe, fagocite) de a ├«ngloba particule str─âine, microbi etc. la poarta de intrare a bacteriilor sau dup─â p─âtrunderea lor ├«n sistemul circulator ╚Öi de a le distruge, reprezent├ónd unul dintre mecanismele cele mai eficiente ale imunit─â╚Ťii nespecifice. 2 Proces de ├«nglobare ╚Öi de digerare a bacteriilor ╚Öi a altor particule str─âine din organism de c─âtre fagocite sau alte celule animale. ÔÇó pl. -e / <fr. phagocytose, engl. phagocytosis; gr. ¤ć╬▒╬│╬Á─ę╬Ż ÔÇ×a m├óncaÔÇŁ, ╬║¤Ź¤ä╬┐¤é ÔÇ×cavitate; recipientÔÇŁ.
fagocit├│z─â s. f., g.-d. art. fagocit├│zei; pl. fagocit├│ze
fagocit├│z─â s. f., g.-d. art. fagocit├│zei; pl. fagocit├│ze
FAGOCITÓZĂ s.f. Absorbire de către fagocite a bacteriilor și a corpurilor străine care pătrund în organism. [< fr. phagocytose].
FAGOCITÓZĂ s. f. proprietate a unor celule animale (amibe, fagocite) de a încorpora și digera particule, microbi etc. (< fr. phagocytose)
FAGOCITÓZĂ ~e f. Proces de absorbire a elementelor străine din organism de către fagocite. /<fr. phagocytose

Fagocitoz─â dex online | sinonim

Fagocitoz─â definitie

Intrare: fagocitoz─â
fagocitoz─â substantiv feminin