Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru fagacee

fagacee sfp [At: DEX / E: fr fagacées] Familie de arbori și arbuști cu frunze alterne, cu flori mici, unisexuate, dispuse în amenți, și cu fructe achene având ca tip fagul Si: cupulifere.
FAGACÉE, fagacee, s. f. (La pl.) Familie de arbori și arbuști cu frunze alterne, cu flori mici, unisexuate, dispuse în amenți, și cu fructele achene; (și la sg.) arbore sau arbust din această familie. – Din fr. fagacées.
FAGACÉE s. f. pl. Familie de arbori și arbuști cu frunze alterne, cu flori mici, unisexuate, dispuse în amenți, și cu fructele achene. – Din fr. fagacées.
!fagacée s. f., art. fagacéea, g.-d. art. fagacéei; pl. fagacée
fagacée s. f., pl. fagacée
FAGACÉE s. (BOT.) cupuliferă.
FAGACÉE s.f.pl. Cupulifere. [Pron. -ce-e. / sg. invar. < fr. fagacées].
FAGACÉE s. f. pl. cupulifere. (< fr. fagacées)
FAGACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante lemnoase cu frunze alterne, cu flori mici, grupate în amenți, și cu fructe achene (reprezentanți: fagul, stejarul etc.). 2) Plantă din această familie. /<fr. fagacées
FAGACEE (< fr.; {s} lat. fagus „fag”) s. f. pl. Familie de plante lemnoase, cu frunze alterne, persistente sau caduce, cu flori mici, unisexuate, grupate câte 2-5 sunt dispuse în amenți, și cu fructe achene, învelite, parțial sau total, de o cupulă (ex. fagul, stejarul). Sunt utilizate în industria lemnului.

Fagacee dex online | sinonim

Fagacee definitie

Intrare: fagacee
fagacee substantiv feminin