Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru fabianism

fabianism sn [At: DN3 / P: -bi~a- / E: eg fabianism, fr fabianisme] Doctrin─â de la sf├ór╚Öitul sec. XIX din Anglia, care sus╚Ťinea ideea trecerii lente de la capitalism la socialism, prin reforme de stat.
FABIAN├ŹSM s. n. Doctrin─â care preconiza trecerea treptat─â, pe calea reformelor, de la capitalism la socialism. [Pr.: -bi-a-] ÔÇô Din engl. fabianism, fr. fabianisme.
FABIAN├ŹSM s. n. Doctrin─â care preconiza trecerea lent─â, pe calea reformelor de stat, de la capitalism la socialism. [Pr.: -bi-a-] ÔÇô Din engl. fabianism, fr. fabianisme.
fabian├şsm s.n. (polit.) Doctrin─â a Societ─â╚Ťii Fabiene din Anglia de la sf├ór╚Öitul sec. 19, care preconiza trecerea treptat─â de la capitalism la socialism prin reformare ╚Öi ├«nscrierea ├«n cadrul legal existent. ÔÇó sil. -bi-a-. / engl. fabianism, fr. fabianisme; cf. nm. pr. Quintus Fabius Maximus, supranumit Cunctator ÔÇ×temporizatorulÔÇŁ, general roman, celebru pentru tactica sa temporizatoare ├«n lupta ├«mpotriva lui Hannibal.
fabian├şsm (-bi-a-) s. n.
fabian├şsm s. n. (sil. -bi-a-)
FABIAN├ŹSM s.n. Doctrina fabienilor. [Pron. -bi-a-. / cf. fr. fabianisme, it. fabianismo, germ. Fabianismus].
FABIAN├ŹSM s. n. doctrin─â a unei organiza╚Ťii reformiste din Anglia, care preconiza trecerea treptat─â de la capitalism la socialism pe calea reformelor de stat. (< engl. fabianism, fr. fabianisme)

Fabianism dex online | sinonim

Fabianism definitie

Intrare: fabianism
fabianism substantiv neutru
  • silabisire: -bi-a-