Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru f─âlticenean

f─âlticinean, ~─â [At: MDA ms / Pl: ~eni, ~ene / E: F─âlticeni + ~(e)an$] 1-2 smf, a (Persoan─â) care face parte din popula╚Ťia F─âlticenilor. 3-4 smf, a (Om) originar din F─âlticeni. 5 smp Popula╚Ťia care locuie╚Öte ├«n F─âlticeni. 6-7 a Care apar╚Ťine F─âlticenilor sau f─âlticinenilor (5). 8-9 a Privitor la F─âlticeni sau la f─âlticineni (5). 10 a Care este specific f─âlticinenilor (5). 11 a Care provine din F─âlticeni.
f─âlticineanc─â sf [At: MDA ms / Pl: ~ence / E: f─âlticinean + -ca] 1-2 F─âlticinean─â (1, 3).
F─éLTICENE├üN, -─é, f─âlticeneni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoan─â originar─â sau locuitor din municipiul F─âlticeni. 2. Adj. Care apar╚Ťine municipiului F─âlticeni sau f─âlticenenilor (1), privitor la F─âlticeni ori la f─âlticeneni. ÔÇô F─âlticeni (n. pr.) + suf. -ean.
F─éLTICENE├üNC─é, f─âlticenence, s. f. Femeie originar─â sau locuitoare din municipiul F─âlticeni. ÔÇô F─âlticenean + suf. -c─â.
f─âlticene├ín s.m., s.f., adj. 1 s.m., s.f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a ora╚Öului F─âlticeni sau este originar─â de acolo; (la pl. m.) locuitorii F─âlticeniului. 2 adj. Care apar╚Ťine F─âlticeniului sau f─âlticenenilor, care se refer─â la F─âlticeni sau la f─âlticeneni; originar din F─âlticeni. ÔÇó pl. -eni, -ene. / nm. pr. F─âlticeni (municipiu ├«n jude╚Ťul Suceava, Rom├ónia) + -ean.
f─âlticene├ínc─â s.f. Femeie care face parte din popula╚Ťia de baz─â a ora╚Öului F─âlticeni sau este originar─â de acolo. ÔÇó pl. -ence. / f─âlticenean + -c─â.
f─âlticene├ín adj. m., s. m., pl. f─âlticen├ęni; adj. f. f─âlticene├ín─â, pl. f─âlticen├ęne
f─âlticene├ínc─â s. f., g.-d. art. f─âlticen├ęncei; pl. f─âlticen├ęnce
f─âlticine├ín adj. m., s. m., pl. f─âlticin├ęni; f. sg. f─âlticine├ín─â, pl. f─âlticin├ęne
f─âlticine├ínc─â s. f., g.-d. art. f─âlticin├ęncei; pl. f─âlticin├ęnce

F─âlticenean dex online | sinonim

F─âlticenean definitie

Intrare: f─âlticenean (adj.)
f─âlticenean 1 adj. adjectiv
f─âlticinean 1 adj. adjectiv
Intrare: f─âlticenean (s.m.)
f─âlticenean 2 s.m. admite vocativul substantiv masculin
f─âlticinean 2 s.m. substantiv masculin admite vocativul