Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru ex-libris

ex-libris sn [At: MOLIN, V. T. / Pl: ~uri / E: fr ex-libris, lat ex libris] Vinietă aplicată pe o carte, purtând numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviză.
EX-LIBRIS, ex-librisuri, s. n. Vinietă aplicată pe o carte, purtând numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviză. – Din fr. ex-Iibris, lat. ex libris [meis].
EX-LÍBRIS, ex-librisuri, s. n. Vinietă aplicată pe o carte, purtând numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviză. – Din fr. ex-libris, lat. ex libris.
ex-líbris (lat.) (-li-bris) s. n., pl. ex-líbrisuri
EX-LÍBRIS s.n. Vinietă purtând numele bibliofilului sau o deviză, pe care acesta o aplică pe cărțile sale. [Cf. fr., it., lat. ex-libris – din cărțile lui...].
EX-LÍBRIS s. n. vinietă purtând numele bibliofilului sau o deviză, pe care acesta o aplică pe cărțile sale. (< fr. ex-libris, lat. ex libris, din cărțile lui...)
EX LIBRIS (loc. lat.) Mențiune făcută pe cărțile dintr-o bibliotecă, pentru a se indica posesorul ei. Se poate realiza fie printr-o ștampilă, fie printr-o etichetă aplicată pe copertă sau pe foaia de titlu a cărții. Cuprinde adesea și gravuri cu valoare artistică.

ex-libris definitie

ex-libris dex

Intrare: ex-libris
ex-libris substantiv neutru
  • silabisire: ex-li-bris