Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru ex-libris

ex-libris sn [At: MOLIN, V. T. / Pl: ~uri / E: fr ex-libris, lat ex libris] Vinietă aplicată pe o carte, purtând numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviză.
EX-LIBRIS, ex-librisuri, s. n. Viniet─â aplicat─â pe o carte, purt├ónd numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviz─â. ÔÇô Din fr. ex-Iibris, lat. ex libris [meis].
EX-L├ŹBRIS, ex-librisuri, s. n. Viniet─â aplicat─â pe o carte, purt├ónd numele unei biblioteci, a bibliofilului sau o deviz─â. ÔÇô Din fr. ex-libris, lat. ex libris.
ex-l├şbris (lat.) (-li-bris) s. n., pl. ex-l├şbrisuri
EX-L├ŹBRIS s.n. Viniet─â purt├ónd numele bibliofilului sau o deviz─â, pe care acesta o aplic─â pe c─âr╚Ťile sale. [Cf. fr., it., lat. ex-libris ÔÇô din c─âr╚Ťile lui...].
EX-L├ŹBRIS s. n. viniet─â purt├ónd numele bibliofilului sau o deviz─â, pe care acesta o aplic─â pe c─âr╚Ťile sale. (< fr. ex-libris, lat. ex libris, din c─âr╚Ťile lui...)
EX LIBRIS (loc. lat.) Men╚Ťiune f─âcut─â pe c─âr╚Ťile dintr-o bibliotec─â, pentru a se indica posesorul ei. Se poate realiza fie printr-o ╚Ötampil─â, fie printr-o etichet─â aplicat─â pe copert─â sau pe foaia de titlu a c─âr╚Ťii. Cuprinde adesea ╚Öi gravuri cu valoare artistic─â.

Ex-libris dex online | sinonim

Ex-libris definitie

Intrare: ex-libris
ex-libris substantiv neutru
  • silabisire: ex-li-bris