Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru eterodină

eterodi sf vz heterodină
ETERODÍNĂ s. f. v. heterodină.
HETERODÍNĂ, heterodine, s. f. Generator electronic cu ajutorul căruia se produc oscilații de înaltă frecvență. [Var.: eterodínă s. f.] – Din fr. hétérodyne.
ETERODÍNĂ s. f. v. heterodină.
HETERODÍNĂ s. f. Generator electronic cu ajutorul căruia se produc oscilații de înaltă frecvență. – Din fr. hétérodyne.
heterodínă s. f., g.-d. art. heterodínei; pl. heterodíne
eterodínă s. f., pl. eterodíne
heterodínă s. f., g.-d. art. heterodínei; pl. heterodíne
ETERODÍNĂ s.f. v. heterodină
HETERODÍNĂ s.f. Montaj folosit in radiotehnică pentru producerea de bătăi prin interferența a două oscilații de frecvențe foarte apropiate. [Var. eterodină s.f. / < fr. hétérodyne, cf. gr. heteros – altul, dynamis – forță].
HETERODÍNĂ s. f. 1. circuit electronic pentru producerea unor bătăi prin interferența a două oscilații de frecvențe foarte apropiate. 2. generator de semnale de înaltă frecvență, în operații de măsurare sau de control. (< fr. hétérodyne)
HETERODÍNĂ ~e f. Aparat care generează oscilații de înaltă frecvență. /<fr. hétérodyne
HETERODÍNĂ (< fr. {i}; {s} hetero- + dynă[amis] „forță”) s. f. 1. Circuit electronic pentru producerea unei oscilații de frecvență constantă, care, suprapusă peste alta, de frecvență apropiată, determină apariția unor bătăi ce pot fi recepționate prin mijloace simple. 2. Generator de semnale de înaltă frecventă utilizat în operații de măsurare și control. 3. Generator de ton, în care semnalul de joasă frecvență, în care semnalul de joasă frecvență (tonul) este obținut prin suprapunerea a două semnale de frecvență înaltă și apropiată.

eterodină definitie

eterodină dex

Intrare: heterodină
eterodină
heterodină substantiv feminin