Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru etajer─â

etager─â sf vz etajer─â
etajer─â sf [At: AR (1846) / V: (├«nv) ~ager─â / Pl: ~re / E: fr ├ętag├Ęre] 1 Mobil─â format─â dintr-unul sau mai multe rafturi suprapuse, pe care se a╚Öaz─â c─âr╚Ťi sau diverse obiecte. 2 Poli╚Ť─â fixat─â orizontal pe perete care serve╚Öte la sus╚Ťinerea unor obiecte. 3 (Teh) Dispozitiv la aparatul de proiec╚Ťie, care permite remedierea decadrajelor survenite ├«n timpul func╚Ťion─ârii. corectat─â
ETAJ├ëR─é, etajere, s. f. Mobil─â format─â dintr-unul sau din mai multe rafturi suprapuse, pe care se a╚Öaz─â c─âr╚Ťi sau diferite obiecte. ÔÇô Din fr. ├ętag├Ęre.
ETAJ├ëR─é, etajere, s. f. Mobil─â format─â dintr-unul sau din mai multe rafturi suprapuse, pe care se a╚Öaz─â c─âr╚Ťi sau diferite obiecte. ÔÇô Din fr. ├ętag├Ęre.
ETAJ├ëR─é, etajere, s. f. Mobil─â (uneori fixat─â ├«n perete) format─â din unul sau mai multe rafturi suprapuse, pe care se a╚Öaz─â de obicei c─âr╚Ťi; poli╚Ť─â pentru a╚Öezat diferite obiecte. Era ├«n perete o etajer─â cu c─âr╚Ťi. PAS, Z. I 68. ├Äncepu s─â se plimbe prin odaie, privind in ne╚Ötire la lucrurile gr─âm─âdite pe etajere. SADOVEANU, M. 112. [Seara, cear╚Öafurile] se fac pache╚Ťele frumoase pe etajera dormitorului, pentru ca la inspec╚Ťie s─â fie g─âsite curate. SAHIA, N. 114.
etaj├ęr─â s. f., g.-d. art. etaj├ęrei; pl. etaj├ęre
etaj├ęr─â s. f., g.-d. art. etaj├ęrei; pl. etaj├ęre
ETAJ├ëR─é s. poli╚Ť─â, (reg.) policer. (~ pentru c─âr╚Ťi.)
ETAJ├ëR─é s.f. Mobil─â compus─â din mai multe rafturi care se suprapun ╚Öi pe care se ╚Ťin mai ales c─âr╚Ťi. [< fr. ├ętag├Ęre].
ETAJ├ëR─é s. f. mobil─â compus─â din mai multe rafturi care se suprapune ╚Öi pe care se ╚Ťin mai ales c─âr╚Ťi. (< fr. ├ętag├Ęre)
ETAJ├ëR─é ~e f. Mobil─â const├ónd din rafturi etajate pe care se a╚Öaz─â ├«n special c─âr╚Ťi. /<fr. ├ętagere
etajer─â f. mobil─â garnisit─â cu t─âbli╚Ťe suprapuse.
*etaj├ęr─â f., pl. e (fr. ├ętag├Ęre). Mobil─â compus─â din ma─ş multe poli╚Ťe ╚Öi ├«ntrebuin╚Ťat─â la ╚Ťinut c─âr╚Ť─ş, pahare ╚Öi alte lucrur─ş mic─ş.
ETAJER─é s. poli╚Ť─â, (reg.) policer. (~ pentru c─âr╚Ťi.)

Etajer─â dex online | sinonim

Etajer─â definitie

Intrare: etajer─â
etajer─â substantiv feminin
etager─â