Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru epocal

epocal, ~ă a [At: BARIȚIU, P. A. I, V. / Pl: ~i, ~e / E: epocă + -al] 1 Care este menit să marcheze o epocă. 2 De o valoare covârșitoare. 3 Remarcabil. 4 Memorabil.
EPOC├üL, -─é, epocali, -e, adj. Menit s─â marcheze o epoc─â; de mare r─âsunet, de o valoare cov├ór╚Öitoare; memorabil. ÔÇô Epoc─â + suf. -al. Cf. germ. epochal.
EPOC├üL, -─é, epocali, -e, adj. Menit s─â marcheze o epoc─â; de mare r─âsunet, de o valoare cov├ór╚Öitoare; memorabil. ÔÇô Epoc─â + suf. -al. Cf. germ. epochal.
EPOC├üL, -─é, epocali, -e, adj. Menit s─â marcheze o epoc─â; de mare r─âsunet, de o valoare cov├«r╚Öitoare. Victoria epocal─â a Marii Revolu╚Ťii Socialiste din Octombrie a zguduit lumea capitalist─â: socialismul a izb├«ndit pe a ╚Öasea parte a lumii. GHEORGHIU-DEJ, ART. CUV. 245. Pentru to╚Ťi oamenii cinsti╚Ťi din lume, victoriile epocale ale Uniunii Sovietice pe frontul construc╚Ťiei pa╚Önice ╚Öi al construirii comunismului s├«nt un prilej de bucurie, d─ât─âtor de noi for╚Ťe ╚Öi ├«ncredere ├«n victorie. SC├ÄNTEIA, 1953, nr. 2640.
epocál adj. m., pl. epocáli; f. epocálă, pl. epocále
epocál adj. m., pl. epocáli; f. sg. epocálă, pl. epocále
EPOCÁL adj. memorabil. (Un eveniment ~.)
EPOC├üL, -─é adj. Menit s─â determine, s─â delimiteze o epoc─â. ÔÖŽ R─âsun─âtor, memorabil. [Cf. it. epocale].
EPOC├üL, -─é adj. menit s─â marcheze o epoc─â. ÔŚŐ de mare r─âsunet, memorabil. (< it. epocale)
EPOC├üL ~─â (~i, ~e) 1) Care ╚Ťine de o epoc─â; care constituie o epoc─â. Transform─âri ~e. 2) Care este de importan╚Ť─â deosebit─â; cu rezonan╚Ť─â mare. Eveniment ~. /epoc─â + suf. ~al
EPOCAL adj. memorabil. (Un eveniment ~.)

Epocal dex online | sinonim

Epocal definitie

Intrare: epocal
epocal adjectiv