Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

9 defini╚Ťii pentru emu

emu smi [At: ENC. ROM. / E: fr ├ęmu] Pas─âre terestr─â acarenat─â, de talie mare, originar─â din Australia ╚Öi din Tasmania, asem─ân─âtoare cu stru╚Ťul, dar lipsit─â de creasta cornoas─â de pe cap (Dromiceius novae hollanidae).
├ëMU, emu, s. m. Pas─âre terestr─â de talie mare, originar─â din Australia, asem─ân─âtoare cu stru╚Ťul, dar lipsit─â de creast─â (Dromiceius novaehollandiae). [Acc. ╚Öi: em├║] ÔÇô Din fr. emu, germ. Emu.
EM├Ü s. m. invar. Pas─âre terestr─â de talie mare, originar─â din Australia, asem─ân─âtoare cu stru╚Ťul, dar lipsit─â de creast─â (Dromiceius novaehollandiae). ÔÇô Din fr. ├ęmou, germ. Emu.
├ęmu (pas─âre) s. m., art. ├ęmul; pl. ├ęmu
em├║ s. m. invar.
EM├Ü s.m. Pas─âre mare asem─ân─âtoare cu cazuarul, f─âr─â creast─â, care tr─âie╚Öte prin regiunile de step─â ╚Öi de╚Öert din Australia ╚Öi Tasmania. [< fr. ├ęmu, germ. Emu].
EM├Ü s. m. inv. pas─âre mare, asem─ân─âtoare cu cazuarul, f─âr─â creast─â, care tr─âie╚Öte prin regiunile de step─â ╚Öi de╚Öert din Australia ╚Öi Tasmania. (< fr. ├ęmou, germ. Emu)
EM├Ü m. invar. Pas─âre originar─â din Australia, asem─ân─âtoare cu stru╚Ťul, dar lipsit─â de creasta cornoas─â de pe cap. /<germ. Emu
EMU (< germ.) Pas─âre terestr─â acarinat─â, de talie mare (p├ón─â la 2 m), endemic─â ├«n Australia ╚Öi asem─ân─âtoare cu stru╚Ťul, dar lipsit─â de creasta cornoas─â de pe cap, foarte bun─â alerg─âtoare (70 km/h) ╚Öi ├«not─âtoare (Dromiceius novaehollandiae). Specie ocrotit─â.

Emu dex online | sinonim

Emu definitie

Intrare: emu (' -)
emu ' -
Intrare: emu (- ')
emu - ' substantiv masculin invariabil