Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru emotiv

emotiv, ~─â a [At: IBR─éILEANU, A. 114 / Pl: ~i, ~e / E: fr ├ęmotif] 1 (D. oameni) Care este st─âp├ónit cu u╚Öurin╚Ť─â de emo╚Ťii Si: emo╚Ťionabil, impresionabil, sensibil. 2 (D. realiz─âri, crea╚Ťii ale oamenilor) Care se adreseaz─â sensibilit─â╚Ťii. 3 (D. atitudini, manifest─âri etc. ale oamenilor) Care tr─âdeaz─â emo╚Ťia. 4 Care se caracterizeaz─â prin sensibilitate. 5 Referitor la emo╚Ťie sau la afectivitate.
EMOT├ŹV, -─é, emotivi, -e, adj. 1. Care se refer─â la emo╚Ťie sau la afectivitate; afectiv, emo╚Ťional. 2. Care se emo╚Ťioneaz─â u╚Öor; sensibil, impresionabil. ÔÇô Din fr. ├ęmotif.
EMOT├ŹV, -─é, emotivi, -e, adj. 1. Care se refer─â la emo╚Ťie sau la afectivitate; afectiv, emo╚Ťional. 2. Care se emo╚Ťioneaz─â u╚Öor; sensibil, impresionabil. ÔÇô Din fr. ├ęmotif.
EMOT├ŹV, -─é, emotivi, -e, adj. 1. Care se refer─â la emo╚Ťie. Factor emotiv. Tulburare emotiv─â. Ôľş Accentul emotiv cade, a╚Öadar, pe ultima propozi╚Ťie din perioada ├«nt├«i. L. ROM. 1953, nr. 3, 66. 2. Care se emo╚Ťioneaz─â u╚Öor, care e st─âp├«nit u╚Öor de emo╚Ťii; sensibil, impresionabil. Fire emotiv─â.
emot├şv adj. m., pl. emot├şvi; f. emot├şv─â, pl. emot├şve
emot├şv adj. m., pl. emot├şvi; f. sg. emot├şv─â, pl. emot├şve
EMOT├ŹV adj. 1. impresionabil, sensibil, sim╚Ťitor. (Fire ~; om ~.) 2. v. afectiv.
EMOT├ŹV, -─é adj. 1. Referitor la emo╚Ťie, de emo╚Ťie. 2. U╚Öor emo╚Ťionabil; impresionabil. [< fr. ├ęmotif, it. emotivo].
EMOT├ŹV, -─é I. adj. referitor la emo╚Ťie sau la afectivitate; afectiv, emo╚Ťional. II. adj., s. m. f. (om) care se emo╚Ťioneaz─â u╚Öor; impresionabil. (< fr. ├ęmotif, it. emotivo)
EMOT├ŹV ~─â (~i, ~e) 1) Care ╚Ťine de emo╚Ťii; propriu emo╚Ťiilor; emo╚Ťional. Stare ~─â. 2) (despre persoane) Care poate fi emo╚Ťionat cu u╚Öurin╚Ť─â; predispus la emo╚Ťii; impresionabil. /<fr. ├ęmotif
EMOTIV adj. 1. impresionabil, sensibil, sim╚Ťitor. (Fire ~; om ~.) 2. afectiv, emo╚Ťional. (Stare ~; proces ~.)

Emotiv dex online | sinonim

Emotiv definitie

Intrare: emotiv
emotiv adjectiv