Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru emondaj

emondaj sn [At: DS / Pl: ~e / E: fr émondage] 1 (Sil) Tăiere a ramurilor inutile de pe trunchiurile copacilor pentru stimularea creșterii în înălțime și ferirea de uscăciune parțială a coroanei acestora Si: emondare (1), emondație. 2 (Med) Înlăturare chirurgicală a exostozelor și a ostefitelor epifizelor Si: emondare (2).
EMONDÁJ, emondaje, s. n. 1. Operație de tăiere a ramurilor de pe trunchiurile arborilor în perioada de creștere pentru a stimula dezvoltarea lor în înălțime; emondare, emondație. 2. (Med.) Intervenție chirurgicală constând în înlăturarea exostozelor și osteofitelor epifizelor. – Din fr. émondage.
EMONDÁJ, s. n. 1. Operație de tăiere a ramurilor de pe trunchiurile arborilor în perioada de creștere pentru a stimula dezvoltarea lor în înălțime; emondare, emondație. 2. (Med.) Intervenție chirurgicală constând în înlăturarea exostozelor și osteofitelor epifizelor. – Din fr. émondage.
emondáj s. n., pl. emondáje
emondáj s. n., pl. emondáje
EMONDÁJ s.n. 1. Emondare. 2. (Med.) Intervenție chirurgicală constând în înlăturarea exostozelor și osteofitelor epifizelor. [< fr. émondage].
EMONDÁJ s. n. 1. emondare. 2. intervenție chirurgicală pentru înlăturarea exostozelor și osteofitelor epifizelor. (< fr. émondage)

emondaj definitie

emondaj dex

Intrare: emondaj
emondaj substantiv neutru