Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru emfiteoz─â

emfiteoz─â sf [At: COSTINESCU / V: ~euz─â / P: ~te-o~ / Pl: ~e / E: fr emphyt├ęose, lat emphyteusis, ngr ╬Á╬╝¤ć╬Żß┐ľ╬Á╬Ż¤â╬╣¤é] Contract pe termen lung care confer─â celui care ia o proprietate ├«n arend─â sau cu chirie dreptul de ipotec─â, de arend─â, de transmitere la mo╚Ötenitori etc. Si: arend─â, chirie, embatic (1).[1]
emfiteuz─â sf vz emfiteoz─â
EMFITE├ôZ─é, emfiteoze, s. f. Contract pe termen lung cu drept de ipotec─â pe proprietatea ├«nchiriat─â sau arendat─â. [Pr.: -te-o-] ÔÇô Din fr. emphyt├ęose.
EMFITE├ôZ─é, emfiteoze, s. f. Contract pe termen lung cu drept de ipotec─â pe proprietatea ├«nchiriat─â sau arendat─â. [Pr.: -te-o-] ÔÇô Din fr. emphyt├ęose.
emfite├│z─â (-te-o-) s. f., g.-d. art. emfite├│zei; pl. emfite├│ze
emfite├│z─â s. f. (sil. -te-o-), g.-d. art. emfite├│zei; pl. emfite├│ze
EMFITEÓZĂ s. v. embatic.
EMFITE├ôZ─é s.f. Contract pe termen lung cu drept de ipotec─â pe proprietatea ├«nchiriat─â sau arendat─â. [Pron. -te-o-. / < fr. emphyt├ęose, cf. lat., gr. emphyteusis].
EMFITE├ôZ─é s. f. contract pe termen lung cu drept de ipotec─â pe proprietatea ├«nchiriat─â sau arendat─â. (< fr. emphyt├ęose)
emfiteoză f. contract pe termen lung (chiar până la 99 de ani).
*enfit├ęuz─â f., pl. e (vgr. emph├Żteusis, plantare, adic─â ÔÇ×arendare a╚Öa de lung─â, ├«n c├«t po╚Ť─ş planta ╚Öi a╚Ötepta p├«n─â c├«nd pomi─ş vor rodiÔÇŁ). Contract pin care se cedeaz─â altu─şa pe tot-de-a-una sa┼ş pe mult timp o mo╚Öie cu condi╚Ťiunea de a pl─âti anual o sum─â anumit─â (embatic).
EMFITEOZĂ s. embatic, (înv., în Mold.) bezmăn. (~ este o arendă pe termen foarte lung.)

Emfiteoz─â dex online | sinonim

Emfiteoz─â definitie

Intrare: emfiteoz─â
emfiteoz─â substantiv feminin
  • silabisire: -te-o-
emfiteuz─â