Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru eidetic

eid├ętic, ~─â a [At: REV. FIL. 1971, 1417 / P: e-i~ / Pl: ~ici, ~ice / E: fr eid├ętique] 1 (Flz) Referitor la esen╚Ťa lucrurilor. 2 Referitor la eidetism. 3 Specific eidetismului. 4 Care provine din eidetism. 5 Care apar╚Ťine eidetismului. 6 (Psh) Care provine din imagina╚Ťie.
EID├ëTIC, -─é, eidetici, -ce, adj. 1. Care ╚Ťine de eidetism. 2. (Psih.) Care provine din imagina╚Ťie. [Pr.: e-i-] ÔÇô Din fr. eid├ętique.
EID├ëTIC, -─é, eidetici, -ce, adj. 1. Care ╚Ťine de eidetism. 2. (Psih.) Care provine din imagina╚Ťie. [Pr.: e-i-] ÔÇô Din fr. eid├ętique.
eid├ętic (e-i-) adj. m., pl. eid├ętici; f. eid├ętic─â, pl. eid├ętice
eid├ętic adj.m. (sil. e-i-), pl. eid├ętici; f. sg. eid├ętic─â, pl. eid├ętice
EID├ëTIC, -─é adj. 1. Referitor la eidetism; care provine din imagina╚Ťie. 2. Referitor la esen╚Ťa lucrurilor, la semnifica╚Ťia lor. [< fr. eid├ętique].
EID├ëTIC, -─é adj. 1. referitor la eidetism; care provine din imagina╚Ťie. 2. referitor la esen╚Ťa, la semnifica╚Ťia lucrurilor. (< fr. eid├ętique)
EID├ëTIC, -─é (< fr.; {s} gr. eidos ÔÇ×imagineÔÇŁ) adj. 1. (FILOZ.) Care ╚Ťine de esen╚Ťa lucrurilor, care posed─â tr─âs─âturile esen╚Ťei. ÔŚŐ Reduc╚Ťie e. = (la Husserl) Suspendarea sau punerea ├«n parantez─â, succesiv, a judec─â╚Ťilor relative la existen╚Ťa lumii spa╚Ťio-temporale, ├«n scopul de a accede la esen╚Ť─â, la con╚Ötiin╚Ťa pur─â, proprie fenomenologiei. 2. (PSIH.) Care se refer─â la capacitatea, ├«ndeosebi a copiilor, de a avea reprezent─âri foarte vii, de a conferi imaginilor o deosebit─â pregnan╚Ť─â. 3. (ESTETIC─é) Ceea ce define╚Öte dispozi╚Ťia artistului de a-╚Öi reprezenta idei, produse ale imagina╚Ťiei, cu o accentuat─â plasticitate, dup─â voin╚Ť─â.

Eidetic dex online | sinonim

Eidetic definitie

Intrare: eidetic
eidetic adjectiv
  • silabisire: e-i-