Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru eflorescent

eflorescént, ~ă a [At: MARIN, PR. I, 231 / Pl: ~nți, ~e / E: fr efflorescent] 1 (Chm; d. săruri cristalizate) Care pierde apa de cristalizare, transformându-se în pulbere. 2 (D. plante) Care este în eflorescență (6). 3 (Fig; liv) Prosper. 4 (Fig; liv) Bogat în aspecte sau detalii.
EFLORESCÉNT, -Ă, eflorescenți, -te, adj. 1. (Bot.) Care înflorește, care se află în eflorescență (1); fig. înfloritor, bogat în aspecte sau detalii. 2. (Chim.; despre săruri) Care prezintă eflorescență (2). – Din fr. efflorescent, lat. efflorescens, -ntis.
EFLORESCÉNT, -Ă, eflorescenți, -te, adj. 1. Care înflorește, care se află în eflorescentă (1); fig. înfloritor, bogat în aspecte sau detalii. 2. (Chim.; despre săruri) care își pierde o parte din apa de cristalizare și capătă un aspect de pulbere. – Din fr. efflorescent, lat. efflorescens, -ntis.
EFLORESCÉNT, -Ă, eflorescenți, -te, adj. 1. (Despre plante) Care înflorește, care se află în eflorescență. ♦ Fig. Înfloritor, bogat în aspecte. 2. (Chim.; despre săruri) Care își pierde o parte din apa de cristalizare și capătă uh aspect pulverulent.
eflorescént (e-flo-) adj. m., pl. eflorescénți; f. eflorescéntă, pl. eflorescénte
eflorescént adj. m. (sil. -flo-), pl. eflorescénți; f. sg. eflorescéntă, pl. eflorescénte
EFLORESCÉNT adj. v. înfloritor, prosper.
EFLORESCÉNT, -Ă adj. 1. (Despre plante) Care înflorește. ♦ (Fig.) Înfloritor, în floare. 2. (Chim.; despre săruri) Care pierde din apa de cristalizare, devenind pulvurulent la aspect. [< fr. efflorescent].
EFLORESCÉNT, -Ă adj. 1. (despre plante) care înflorește. 2. (fig.) înfloritor, bogat în aspecte sau detalii. 3. (despre săruri) care pierde o parte din apa de cristalizare, căpătând aspect pulverulent. (< fr. efflorescent, lat. efflorescens)
EFLORESCÉNT ~tă (~ți, ~te) 1) Care este în eflorescență; în stare de eflorescență. Plantă ~tă. 2) (despre unele săruri) Care este în proces de trecere din stare cristalină în stare pulverulentă. 3) fig. Care înflorește; în plină înflorire; înfloritor. 4) Care este acoperit cu o sare în eflorescență. [Sil. e-flo-] /<fr. efflorescent, lat. efflorescens, ~ntis
*eflorescent, -ă adj. (lat. effloréscens, -éntis). Care e în eflorescență.
eflorescent adj. v. ÎNFLORITOR. PROSPER.

eflorescent definitie

eflorescent dex

Intrare: eflorescent
eflorescent adjectiv
  • silabisire: -flo-